BSM Jaargang 3 Nummer 4 (UITVERKOCHT)

Uitverkocht

Sorry, dit nummer is volledig uitverkocht en is daardoor niet meer op papier te bestellen. Alle artikels uit dit nummer zullen eind 2018 hieronder volledig te lezen zijn.

Vanwege de zeer hoge kosten zijn we momenteel niet van plan om de nummers te laten bijdrukken. Neem een abonnement om er zeker van te zijn dat je geen enkel nummer mist.

Category: Jaargang 3

Beschrijving

Derren Brown’s Ghost Train, de spooktrein voor de 21ste eeuw

De meeste mysterieuze attractie van het afgelopen seizoen moet Derren Brown’s Ghost Train geweest zijn. Wat je er ook over opzocht, met wie je ook sprak, niemand wist zeker te vertellen wat het zou worden en hoe het zou werken. Thorpe Park beschrijft de attractie als een unieke spooktrein, heruitgevonden voor de 21ste eeuw, waarbij mentalist Derren Brown met de nieuwste technieken via psychologische spelletjes de angst probeert op te wekken die je in een traditionele spookhuisattractie ook zou ervaren.

» Lees verder


Maak kennis met Yves Peeters, de nieuwe directeur van Bobbejaanland

Een donderdagslag bij heldere hemel is misschien een iets te sterke uitdrukking, maar de directiewissel bij Bobbejaanland eerder dit jaar kwam behoorlijk onverwacht. Roland Kleve wordt in zijn functie opgevolgd door Yves Peeters, die tot voor kort financieel directeur van het park was. We trokken naar Bobbejaanland en hadden een boeiend gesprek met de kersverse directeur.

» Lees verder


Ierland, het veertiende land van Europa-Park

Terwijl het echte Europa in de toekomst een stukje kleiner dreigt te worden, werd de kleine versie in Rust afgelopen zomer net een stukje groter. Europa-Park sloopte een oud kindergebied en opende op die plek een Iers themagebied voor de jongste bezoekers, waar ook de ouders met plezier zullen rondlopen.

» Lees verder


Op ontdekkingstocht door Far West Valley in Mirabilandia

Yiha! Sinds dit jaar kan je deze kreet regelmatig horen in het nieuwste themagebied van Mirabilandia. Nadat het park de voorbije jaren geïnvesteerd heeft in thematisatie en attracties van de kinderzone Dinoland, gaan ze nu verder in dezelfde richting. Deze keer geen stenen tijdperk maar wel het Wilde Westen.

» Lees verder


Le Simoun, Aquasouk & Bandidos: 3 x nieuw in La Mer de Sable

La Mer de Sable investeerde dit jaar in een uitbreiding van het attractieaanbod met drie nieuwigheden: een Junior Coaster, een Disk’O en een Twist’n Splash! De afgelopen maanden openden de nieuwe attracties een voor een en wij trokken er in september naartoe om ze uit te testen!

» Lees verder


Thunder Loop. Afscheid van een klassieker in Attractiepark Slagharen.

Schwarzkopf-achtbanen worden steeds zeldzamer. Al 182 parken hebben hun Schzwarzkopf-achtbaan verwijderd of verkocht aan een ander park. Momenteel zijn er wereldwijd nog maar 53 Schwarzkopf-achtbanen in werking, waarvan er 16 in Europa staan en 24 in Noord- en Zuid-Amerika. Attractiepark Slagharen nam afgelopen maand afscheid van hun exemplaar: de Thunderloop.

» Lees verder


Onbekend? Onbemind! Adventure Island

Adventure Island Fun Park, kortweg Adventure Island, is een Brits pretparkje gelegen aan Southend Pier, zo’n veertig kilometer verwijderd van Londen. Met meer dan veertig attracties is het een van de grotere kustparken in het Verenigd Koninkrijk, het is zelfs het nummer één ‘free admission’ pretpark in de UK. Dit jaar blaast Adventure Island trouwens zestig kaarsjes uit, meer dan genoeg redenen dus om dit uiterst gezellige parkje uit te lichten in deze rubriek.

» Lees verder


Op de werkvloer: Jeroen Renmans, digital expert bij Walibi Belgium

Heel wat mensen vertrekken dagelijks naar een pretpark. Niet om er een dag lang op achtbanen en andere attracties te gaan zitten, maar om er voor te zorgen dat andere mensen dat wel kunnen doen. In ‘Op de werkvloer’ belichten we bekende en minder bekende jobs in de pretparkbranche. In dit nummer gaan we langs bij Jeroen Renmans, Digital Expert bij Walibi Belgium.

» Lees verder


Op stap met fans: Euro Attractions Show 2016 in Barcelona

Dit jaar vond de Euro Attractions Show plaats in Barcelona. Drie dagen lang streek de beurs er neer in de Fira, eengroot congrescentrum met verschillende hallen, waarvan de EAS de grootste hal bezette. Nog nooit schreven zoveel standhouders zich in voor de beurs, dus trokken we naar Spanje voor de meest succesvolle editie van de EAS ooit.

» Lees verder


Top 5: Halloween voor volwassenen

In oktober is het altijd weer de tijd voor Halloween. Parken pakken uit met pompoenen, geesten en spannende muziek. In elk park is er weer wat anders te beleven: sommigen kindvriendelijk, anderen absoluut niet geschikt voor kleintjes. In deze top 5 richten we ons op de evenementen die zich hoofdzakelijk op de volwassen bezoekers richten.

» Lees verder


In de details: De Dole Whip

Een dagje pretpark is niet alleen achtbanen en allerlei andere attracties. Tussendoor kan er niets leuker zijn dan even te rusten en een lekker tussendoortje te eten. Een lekkere pannenkoek in Polles Keuken, Kinder-ijs in Phantasialand of een Maja-ijsje in Plopsaland De Panne, het zijn maar enkele voorbeelden. Het onderwerp van deze editie is echter één van de bekendste desserts in de pretparkwereld, tevens dé running gag van de D-Tales podcast: de Dole Whip.

» Lees verder


En verder:

  • Funzone
  • Waarheen?