Le Simoun, Aquasouk & Bandidos: 3 x nieuw in La Mer de Sable

Le Simoun, Aquasouk & Bandidos: 3 x nieuw in La Mer de Sable

La Mer de Sable is een eerder klein park gelegen in het woud van Ermenonville. Het is volledig gethematiseerd volgens drie thema’s: ‘Les portes du désert’ met de indrukwekkende, kenmerkende zandduin, ‘Au temps des pionniers’ dat teruggrijpt naar de geschiedenis rond het Wilde Westen en ‘La jungle’ waar de exotische wereld aan bod komt. Alle drie nieuwe attracties bevinden zich feitelijk gezien in het gebied ‘Les portes du désert’, gelegen vooraan in het park, hoewel de achtbaan beschouwd wordt als behorende tot het deel ‘Au temps des pionniers’.

Bandidos

De eerste van de drie nieuwigheden die je tegenkomt wanneer je het park binnenwandelt, is deze Junior Spinning Coaster van SBF Visa Group. Het is een relatief jong type achtbaan waarvan al enkele exemplaren verkocht zijn. De bouwer publiceert geen statistieken op z’n website, maar sowieso zijn die hier niet van tel. Het is duidelijk dat dit een achtbaan is op maat van de jongste bezoekers, voor wie het een goede opstap is naar de grotere types wanneer ze wat ouder zijn.

De attractie is mooi ingeplant achter het spoor van de parktrein, waar dus eigenlijk de zandduin zich al uitstrekt. Op die manier wordt goed gebruik gemaakt van de beschikbare open ruimte. Het thema is hier dus meer de Mexicaanse woestijn, eerder dan de Arabische Sahara, met cowboyachtige cactussen in de hoofdrol. De aankleding is misschien eerder basic, maar toch zeker knap genoeg voor zulke attractie die het in menig ander park met veel minder zal moeten stellen.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #4 2016. Klik hier om dit nummer te bestellen.