Derren Brown’s Ghost Train, de spooktrein voor de 21ste eeuw

Derren Brown’s Ghost Train, de spooktrein voor de 21ste eeuw

Toch kiezen parken af en toe nog voor de tweede optie en, tot mijn grote verbazing, slagen ze daar dan ook vaak in. Behoorlijk verrassend, want zowat elke gsm heeft tegenwoordig een camera en pretparkfans staan er niet echt om bekend om geheimen goed voor zich te kunnen houden.

De meeste mysterieuze attractie van het afgelopen seizoen moet Derren Brown’s Ghost Train geweest zijn. Wat je er ook over opzocht, met wie je ook sprak, niemand wist zeker te vertellen wat het zou worden en hoe het zou werken. Aanvankelijk waren tijdens de ruwbouw van het attractiegebouw nog enkele hints te zien, maar eenmaal de muren van de grote loods klaar waren, bleef alles strikt geheim. Links en rechts dook op een forum nog wel een foto op van “iets dat op iets leek”, maar veel wijzer werden we er niet van. Ondertussen kwam een indrukwekkende marketingcampagne op gang, zoals we gewoon zijn van de Merlin-groep, met heel wat guerrilla-acties die bijdroegen aan het mysterieuze sfeertje rond de attractie.

Tot op de dag van vandaag blijft Thorpe Park de bezoekers vragen om zo weinig mogelijk te vertellen over de nieuwe attractie zodat het mysterie ook voor anderen bewaard blijft. Dat is lastig wanneer je een attractie probeert te bespreken voor een artikel, dus ofwel scheur je deze pagina’s uit dit nummer en verbrand je ze, ofwel nemen we je mee in Derren Brown’s enge wereld. Aan jou de keuze.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #4 2016. Klik hier om dit nummer te bestellen.