BSM Jaargang 1 Nummer 1 (UITVERKOCHT)

Uitverkocht

Sorry, dit nummer is volledig uitverkocht en is daardoor niet meer op papier te bestellen. Alle artikels uit dit nummer zijn hieronder volledig terug te vinden.

Vanwege de zeer hoge kosten zijn we momenteel niet van plan om de nummers te laten bijdrukken. Neem een abonnement om er zeker van te zijn dat je geen enkel nummer mist.

Category: Jaargang 1

Beschrijving

Ratten in Disneyland Parijs!?

Binnenkort is het zover: op 10 juli 2014 opent Disneyland Parijs een nieuw mini-land in het Walt Disney Studios Park: La Place de Remy. Meer dan zes jaar lang hebben pretparkliefhebbers gespeculeerd over de komst van een attractie die gebaseerd zou zijn op de Pixarfilm Ratatouille, speculaties die uiteindelijk pas begin vorig jaar officieel werden bevestigd door Philippe Gas, de CEO van Disneyland Parijs.

» Lees verder


Op bezoek bij Neverland Themepark Projects

Neverland Themepark Projects is een bedrijf dat sinds 1997 decors bouwt voor pretparken, festivals, films… Een groot deel van de decoratie uit de Plopsa-pretparken zag in de ateliers in Hofstade (Aalst) het levenslicht, maar ook parken als Disneyland Parijs, Parc Asterix, Bellewaerde, Walibi Belgium, Boudewijn Seapark, Europa-Park… deden reeds beroep op hun vakwerk.

» Lees verder


Luipaarden in Bellewaerde

Na vorig jaar 6 miljoen euro geïnvesteerd te hebben in het verblijf voor Huracan, een kwade Maya god die voor eeuwig opgesloten werd in een tempel die je met een tweekoppige slang kan bezoeken, investeert Bellewaerde dit jaar 1 miljoen euro in een nieuw dierenverblijf. In het kader van een internationaal kweekprogramma ontvangt het park dit jaar drie Amoerluipaarden: twee mannetjes en een vrouwtje.

» Lees verder


Dagattractie: Exit Earth Explorer, welkom Explorado

Wie dit jaar van plan was om Earth Explorer in Oostende te gaan bezoeken, staat een grote verrassing te wachten: Earth Explorer bestaat niet meer. In juni vorig jaar werd het wetenschappelijke doe-centrum namelijk verkocht door Merlin Entertainments aan het Duitse bedrijf Blueprint Entertaiment. Tijdens de winterstop werd Earth Explorer omgebouwd tot het nieuwe Explorado – Family Adventure Science Park. Alhoewel, nieuw…

» Lees verder


Getest: Flug der Dämonen in Heide Park

In het Duitse Heide Park zijn ze niet verlegen op uit te pakken met een primeur en ook dit jaar is dat niet anders. Dit seizoen opende het park de allereerste Wing Coaster, een achtbaantype waarbij je niet boven de rails zit maar naast de rails hangt, van Duitsland. In het Transilvanische themagedeelte van het park, op de plaats waar tot voor kort de Wildwasserbahn te vinden was, staat nu de imposante Flug der Dämonen, een spierwitte achtbaan van 40 meter hoog en 770 meter lang.

» Lees verder


Getest: Sky Scream in Holiday Park

In het Duitse Holiday Park timmert de Plopsa-groep hard aan de weg om er een pretpark van te maken dat zowel jongeren als families met kinderen kan bekoren. Elk jaar investeert de groep een riant budget in het park om enerzijds het park volledig te moderniseren en om anderzijds het aanbod uit te breiden. De afgelopen jaren werd het park grondig opgefrist, maar ook het attractieaanbod werd grondig uitgebreid met, onder andere, een openluchtversie van Mayaland zoals we het kennen uit Plopsaland De Panne.

» Lees verder


Show: Magic Bubble Show in Bobbejaanland

Voor het tweede jaar op rij presenteert Bobbejaanland tijdens de zomer de Magic Bubble Show waarin de Italiaanse bubbelmeester Marco Zoppi samen met zijn assistente het beste van zichzelf geeft.

» Lees verder


Hotel: Camp Resort in Europa-Park

Er zijn weinig pretparken die zoveel overnachtingsmogelijkheden in de buurt hebben als het Duitse Europa-Park in Rust. Van de vele Gasthäuser in en rond Rust tot de knappe hotels die Europa-Park zelf uitbaat, er is keuze voor elk budget. Wie het graag goedkoop houdt en toch in een accommodatie van Europa-Park wil overnachten, kan het Camp Resort overwegen. Daar ons budget niet bijzonder hoog was voor onze trip naar Europa-Park beslisten we om enkele bedden te reserveren in één van de tipi’s.

» Lees verder


Het concept: Mr. Magorium’s Wonder Emporium

Elke maand laten we onze inspiratie de vrije loop en gaan zelf aan de slag als attractieontwerper. Een achtbaan, een darkride, een thrillride… Het zal allemaal aan bod komen. We beginnen altijd met een verhaal en daarna omschrijven we de attractie zelf. Deze eerste keer werken we met een bestaand verhaal. De attractie van deze maand heet Mr. Magorium’s Wonder Emporium.

» Lees verder