Ierland, het veertiende land van Europa-Park

Ierland, het veertiende land van Europa-Park

Of het toeval is of niet, dat is voorlopig nog even gissen, maar nu de familie Mack steeds meer kinderen mag verwelkomen, lijkt ook in het park de focus vooral op de uitbreiding en het opknappen van hun kindergebieden te liggen. Na in 2014 de overdekte kinderwereld rond Arthur en de Minimoys geopend te hebben, ging dit jaar het oude ‘Kinderwelt’-gebied op de schop om plaats te ruimen voor het nieuwe ‘Irland’, het veertiende land binnen Europa-Park.

Acht maanden lang hebben meer dan 250 mensen gewerkt om van het tienduizend vierkante meter grote gebied “een groen park in het park” te maken. Op een speelboot, twee draaimolens en een valtoren na werd alles met de grond gelijk gemaakt om plaats te maken voor een Iers landschap met een boerderij, een haven en een kasteelruïne. Een groot gebouw werd opgetrokken met vijftien meter hoge glijbanen, een klein theater en klimtoestellen, maar ook met een restaurant en een gezellige Ierse pub. De oude attracties werden opgeknapt, kregen nieuwe decoratie en een oude kanovaart werd zelfs volledig afgebroken en heropgebouwd. Daarnaast werden nog drie nieuwe familieattracties toegevoegd, waaronder een kleine achtbaan.

Op 12 mei werd het nieuwe gebied feestelijk geopend in aanwezigheid van een grote stoet Ierse Wolfshonden, de Ierse zanger Michael Patrick Kelly, honderden groene ballonnen en liters Guinness. De zone blinkt niet uit door de grootste of spannendste attracties, maar stijgt meteen naar de top drie van gezelligste plekjes in het park. De vele familieattracties zijn prachtig aangekleed met ludieke dieren en met veel aandacht voor detail. Ook het nieuwe gebouw ziet er langs de buitenkant fantastisch uit. Binnenin is op de gelijkvloers een groot restaurant te vinden met daarboven een Ierse pub die zo goed aangekleed is dat je meteen vergeet dat je in Duitsland, of zelfs in een pretpark, bent.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #4 2016. Klik hier om dit nummer te bestellen.