Top 5: Halloween voor volwassenen

Top 5: Halloween voor volwassenen

In deze top 5 richten we ons op de evenementen die zich hoofdzakelijk op de volwassen bezoekers richten. Dat wil niet zeggen dat deze geen kindvriendelijke gedeeltes hebben, maar om een beetje eerlijk te kunnen vergelijken, zijn evenementen die zich uitsluitend op kinderen/families richten niet opgenomen in deze lijst.

5: Alton Towers

Alton Towers is zonder twijfel één van de bekendste Britse parken. De relatief korte Halloweenperiode begint hier al in de ochtend, waar de bezoekers aan de ingang worden opgewacht door een groep geestige dames die graag een babbeltje met de bezoekers maken. Deze spoken zijn gedurende de dag veel in het park te vinden en zijn nog zeer kindvriendelijk. De mate hoe ze in hun rol blijven is echter fantastisch. Een minpuntje is dat er relatief weinig Halloweenthematisatie aanwezig is in het park. Enkel de mainstreet lijkt gethemed te zijn. De kasteeltuinen zouden zich nochtans perfect lenen om iets mee te doen (vooral in de avond), maar dat gebeurt helaas niet.

In de avond maken de vriendelijke geesten echter plaats voor de onvriendelijke soort. Ondanks het formaat van het park zijn er slechts twee scarezones en drie spookhuizen. Een vaste formule hierbij is het spookhuis dat volledig door het kasteel loopt. Hoewel dit elk jaar wel wat wordt aangepast, was dit naar onze smaak het minste aangezien er weinig van de originele setting intact blijft en het een polonaise-spookhuis is (je moet je handen op de schouders van je voorganger leggen). Beter wordt het met de andere twee spookhuizen die elk jaar wisselen waarin Alton Towers heeft laten zien dat ze heel origineel kunnen zijn en ook werk durven te steken om een uitmuntend stukje storytelling te laten zien. Door de fijne sfeer overdag, de griezelige sfeer ‘s avonds en hun originaliteit verdient dit park een vijfde plek in onze lijst, ondanks dat er in Alton Towers nog veel mogelijk is.

4: Movie Park Germany

In onze omgeving wellicht het bekendste horror park op Walibi Belgium na. Movie Park Germany heeft al aardig wat ervaring als het aankomt op het opjagen van zijn bezoekers. Ze zijn vaak de eersten in Europa die met bepaalde effecten komen die later worden overgenomen door andere Europese parken, zoals Europa-Park. Ook is Movie Park niet bang om te investeren in hun spookhuizen. Diverse animatronics en special effects zijn er terug te vinden, meer dan wat op de meeste andere plaatsen te verwachten is. Het overgrote deel van het park bevat scarezones, enkel het kindergedeelte en de weg vanaf de ingang tot aan het kindergebied zijn monstervrij. Dit gedeelte wordt dan weer wel voorzien van een kindvriendelijk Halloween inclusief een eigen spookhuis waar volwassenen niet naar binnen mogen.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #4 2016. Klik hier om dit nummer te bestellen.