Op ontdekkingstocht door Far West Valley in Mirabilandia

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 3 (2016) / #4 (Oktober 2016) / Op ontdekkingstocht door Far West Valley in Mirabilandia
Op ontdekkingstocht door Far West Valley in Mirabilandia

Far West Valley is de nieuwigheid van 2016 voor het park en beslaat een gebied van 19 000 m². Bestaande attracties kregen een nieuw jasje en er openden maar liefst drie nieuwe attracties. Wij trokken naar Italië om het resultaat te bekijken!

Verhaal

Het verhaal over het nieuwe gebied gaat als volgt. Een groep kolonisten vond na een lange reis uit het oude continent eindelijk een rustplaats: Mirabilandia. De legende over deze bende is dat ze niet rondtrokken voor geld of roem, maar wel naar het grootste plezier. Elke attractie wordt zo door het park aan dit verhaal gekoppeld.

Nieuwe attracties

Buffalo Bill Rodeo

De grootste nieuwigheid is de Zamperla Disk’O Coaster: Buffalo Bill Rodeo. Doordat de helden paarden wilden temmen, organiseerde Buffalo Bill verschillende rodeo’s zodat bezoekers mee kunnen doen aan een paardenrace. Net zoals de Grote Golf in Plopsaland De Panne spreken we hier over een thrillride van 80 meter lang en 13 meter hoog. Het is de eerste in zijn soort in Italië en ideaal voor de doelgroep van het park.

Aquila Tonante

Daarnaast is er ‘Aquila Tonante’, een Kite Flyer, die ook gebouwd werd door het Italiaanse Zamperla. Het verhaal hier vertelt verder over de kolonisten in de vallei die in aanraking kwamen met de indianen. Eerst was er wat afstandelijkheid, maar daarna sloten ze een pact om – je raadt het misschien al – samen plezier te maken. Zo zochten ze samen naar een manier om van de rotsen te kunnen springen om te vliegen zoals een grote totemvogel. Vandaar deze Kite Flyer waar bezoekers telkens per twee op hun buik rondvliegen.

Geronimo

Voor de jongere avonturiers zijn er de Geronimo-torens. Twee pull up torens van
Heege Freizeittechnik brengen bezoekers tot negen meter in de lucht. Hun naam komt van het ontembare Apache opperhoofd ‘Gerinomo’ die zijn inwoners leerde klimmen. Dit volgens de oude kunst op grote sequoia’s. Het attractietype keert dus terug naar het park, want voorheen was er al een zo’n toren genaamd ‘Balena Amica’, maar die werd in 2011 verwijderd.

Vernieuwde attracties

Oil Towers

De voorgaande ‘Colombia e Discovery’ kregen door het nieuwe themagebied een nieuw jasje. De droptoren en launch-toren van S&S worden zo veel beter gepresenteerd dan voorheen. Ze werden omgevormd tot olietorens die volgens het verhaal gebruikt werden om de putten met het zwarte goud te versterken. Bezoekers kiezen zelf indien ze willen neervallen of gelanceerd worden.

Gold Digger

De ‘Gold Digger’ achtbaan kreeg naast wat vernieuwd hout in de wachtrij geen grote aanpassingen. Het blijft een klassieker die mooi staat in het themagebied.

El Dorado Falls

De naam is de grootste verandering bij ‘El Dorado Falls’. Voorheen ‘Niagara’ zoals in ons eigenste Bellewaerde, maar nu dus een andere benaming door de komst van het nieuwe thema gebied. Deze spillwater van Hopkins zorgt zo voor de nodige verfrissing in de vallei, want de kolonisten moesten uiteraard deze wilde waterval van 27 meter temmen!

Legends of Dead Town

Movie Park Germany kreeg een ‘The Walking Dead’ spookhuis, Bobbejaanland kreeg ‘Nightmare Motel’ en dus ook Mirabilandia mocht niet ontbreken. ‘Legens of Dead Town’ is de toevoeging voor het park waar bezoekers doorheen een psychedelisch doolhof hun weg moeten vinden. Ze moeten hun angsten overwinnen doorheen een vervloekt bos met de rusteloze geesten van de Apache indianen, doorheen een oude mijn wandelen en ze zullen allerlei wezens tegenkomen onderweg. Net zoals bij de spookhuizen in Movie Park Germany en Bobbejaanland, zit de attractie niet inbegrepen in de toegangsprijs van het park. Vroeger stond hier een spookhuis met karretjes (Ghostville). Dit eerder brave rondritje is nu omgevormd tot het grootste spookhuis van Europa.

En meer

Sioux Camp en The Alamo

Naast mechanische attracties werden er twee nieuwe speelplaatsen toegevoegd. Zo kunnen de kleinsten ‘cowboy en indiaan’ spelen tijdens bijvoorbeeld de lunchpauze.

Sitting Bull Saloon

Na al die avonturen, kan je eens pauzeren en proeven van lekkere gerechten in het ‘Sitting Bull Saloon’ restaurant. Tijdens ons bezoek was het er volop Oktoberfest met het nodige entertainment en aangepaste menu.

Thematisatie

Wild West is een thema dat wel vaker in pretparken voorkomt. Elk park geeft een andere invulling aan het thema en bij Mirabilandia is dat niet anders. Het park koos de deskundige hulp van Neverland Decors om het project uit te werken.

Kurt Heerman, Creative Director van Neverland: “We werden gecontacteerd door Parques Reunidos om het dossier samen te stellen en volledig uit te tekenen. We hebben het tekenen uiteindelijk niet zelf gedaan door tijdsgebrek en dus werd het project uitgetekend door een ander bedrijf. Maanden later hebben we het dossier dan gekregen om de zaken te kunnen bouwen.” De getekende voorstellen waren echter niet 100% realiseerbaar gezien het ter plaatse anders was dan verwacht. “Daarom werden sommige zaken geschrapt en/of vervangen door leuke alternatieven.”

De grootste klus waren de wachtrijen van de ‘Oil Towers’. Die werden volledig door Neverland van nul gebouwd en hier kunnen bezoekers halverwege kiezen voor welke toren ze wensen aan te schuiven. Het resultaat mag er zeker zijn, maar werken in Italië is wellicht anders dan in België. “Het is daar zeer aangenaam werken, alleen werken ze in dergelijke landen iets minder gestructureerd dan wij dat hier doen”, weet Heerman nog te vertellen.

Conclusie

Mirabilandia doet er goed aan om de kaart van thematisatie te trekken. Het attractieaanbod blijft aangenaam groeien terwijl er meer structuur in de themagebieden komt. Als je het parkplan erbij neemt, zijn er nog een heel aantal attracties die geen themagebied hebben gekregen. Mogelijks mogen we dus meer van dit verwachten in de toekomst. Far West Valley is alvast een mooi voorbeeld daarvan!