Op ontdekkingstocht door Far West Valley in Mirabilandia

Op ontdekkingstocht door Far West Valley in Mirabilandia

Far West Valley is de nieuwigheid van 2016 voor het park en beslaat een gebied van 19 000 m². Bestaande attracties kregen een nieuw jasje en er openden maar liefst drie nieuwe attracties. Wij trokken naar Italië om het resultaat te bekijken!

Verhaal

Het verhaal over het nieuwe gebied gaat als volgt. Een groep kolonisten vond na een lange reis uit het oude continent eindelijk een rustplaats: Mirabilandia. De legende over deze bende is dat ze niet rondtrokken voor geld of roem, maar wel naar het grootste plezier. Elke attractie wordt zo door het park aan dit verhaal gekoppeld.

Nieuwe attracties

Buffalo Bill Rodeo

De grootste nieuwigheid is de Zamperla Disk’O Coaster: Buffalo Bill Rodeo. Doordat de helden paarden wilden temmen, organiseerde Buffalo Bill verschillende rodeo’s zodat bezoekers mee kunnen doen aan een paardenrace. Net zoals de Grote Golf in Plopsaland De Panne spreken we hier over een thrillride van 80 meter lang en 13 meter hoog. Het is de eerste in zijn soort in Italië en ideaal voor de doelgroep van het park.

Aquila Tonante

Daarnaast is er ‘Aquila Tonante’, een Kite Flyer, die ook gebouwd werd door het Italiaanse Zamperla. Het verhaal hier vertelt verder over de kolonisten in de vallei die in aanraking kwamen met de indianen. Eerst was er wat afstandelijkheid, maar daarna sloten ze een pact om – je raadt het misschien al – samen plezier te maken. Zo zochten ze samen naar een manier om van de rotsen te kunnen springen om te vliegen zoals een grote totemvogel. Vandaar deze Kite Flyer waar bezoekers telkens per twee op hun buik rondvliegen.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #4 2016. Klik hier om dit nummer te bestellen.