Op stap met fans: Euro Attractions Show 2016 in Barcelona

Op stap met fans: Euro Attractions Show 2016 in Barcelona

Drie dagen lang konden professionele en recreatieve bezoekers zich laten onderdompelen in de wereld van nieuwigheden in de verschillende sectoren van de pretparkindustrie. Hoewel de beurs zelf drie dagen lang plaatsvindt, duurt het evenement errond veel langer. In het weekend voor de beurs kon je bijvoorbeeld al deelnemen aan allerlei fora en meetings of bijscholingen volgen. Ook zijn er tijdens de beurs heel wat seminaries over verschillende onderwerpen binnen de pretparkbranche, maar ook andere takken van de vrijetijdsindustrie komen uitgebreid aan bod, zoals waterparken, indoor speeltuinen, avonturenparken, enzoverder.

Interessant voor de industrie, maar niet zozeer voor ons. Onze aandacht ging meer uit naar de backstage-tour bij PortAventura, waar we een kijkje mochten nemen op de werf van het nieuwe Ferrari Land. Om maar te zeggen: onze dagen in Barcelona waren goed gevuld. Als dat alles nog niet genoeg was, dan kon je ook deelnemen aan de post-tour die na de beurs georganiseerd werd. Die trip brengt de industrie, verspreid over meerdere dagen, langs verschillende plekken in de buurt, waaronder deze keer Madrid en Valencia.

Om de EAS te kunnen bezoeken moet je je vooraf registreren. De beurs is betalend en richt zich vooral op professionals in de vrijetijdsindustrie. Leden van IAAPA krijgen een streepje voor en dat is handig, want dan hoef je niet zo diep in je buidel te tasten voor een inkomticket.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #4 2016. Klik hier om dit nummer te bestellen.