BSM Jaargang 3 Nummer 5 (UITVERKOCHT)

Uitverkocht

Sorry, dit nummer is volledig uitverkocht en is daardoor niet meer op papier te bestellen. Alle artikels uit dit nummer zullen eind 2018 hieronder volledig te lezen zijn.

Vanwege de zeer hoge kosten zijn we momenteel niet van plan om de nummers te laten bijdrukken. Neem een abonnement om er zeker van te zijn dat je geen enkel nummer mist.

Category: Jaargang 3

Beschrijving

Dit was 2016. Een eigenzinnig jaaroverzicht.

Elk jaar schieten rond eind december de jaaroverzichten als paddenstoelen uit te grond. Je kan het zo gek niet bedenken of je zal er ongetwijfeld wel een jaaroverzicht over vinden. Ook in Brakesection Magazine staan we graag even stil bij het afgelopen jaar, maar dan wel op onze manier… Geen oplijsting van feitjes, maar wel een gezellige babbel over wat er allemaal gebeurd is in 2016 en hoe wij dat ervaren hebben. Het is een traditie die we als team vorig jaar gestart zijn en die we met veel plezier verder zetten.

» Lees verder


Digitaal pretparkplezier voor de winterstop: Planet Coaster

Meer dan tien jaar lang hebben we moeten wachten op een waardige opvolger van Rollercoaster Tycoon 3. Geen enkel spel kwam in de buurt van dergelijke simulator, en tot op heden is het al twaalf jaar oude spel nog zeer populair. 2016 zorgde echter voor een ware explosie op de gaming markt wat betreft pretparksimulators: Theme Park Studios, Rollercoaster Tycoon World, Parkitect en Planet Coaster. En deze laatste sprong voor ons het meeste in het oog.

» Lees verder


Top 10: Nieuwe attracties waar we het meest naar uitkijken in 2017

Vorig jaar keken we in een top tien naar welke nieuwe achtbanen we het meeste uitkeken. Europa heeft er dit jaar heel wat pareltjes bijgekregen, van welke enkele met plaatsen in de top tien van veel fans zijn gaan lopen. Dit jaar zien we het breder. Er is meer in pretparken te beleven dan enkel de kick van een rollercoaster, en bovendien krijgt ons continent een heleboel fascinerende nieuwe attracties die niet op rails naar beneden rollen.

» Lees verder


Tiger & Turtle / Magic Mountain

Je kent het gevoel vast wel als achtbaanliefhebber: 9u45 ‘s ochtends, je komt in de buurt van je favoriete pretpark – liefst ruim vóór parkopening – en reikhalzend probeer je reeds een glimp van je favoriete achtbaan in het landschap op te vangen. Zo reed ik onlangs door het oude industrielandschap van Duisburg toen plots mijn aandacht getrokken werd door de merkwaardige contouren van een onbekende en mysterieuze achtbaan – met een looping nog wel! – bovenop een heuvel gelegen. Een loopingcoaster in Duitsland waarvan ik het bestaan niet kende, zo maar, in the middle of nowhere?

» Lees verder


Ook dit was 2016 – Niet te missen nieuwe attracties

In dit laatste nummer van 2016 willen we toch nog even stilstaan bij enkele attracties waarvoor we geen plaats hebben gehad in de vorige nummers, maar die volgens ons wel echt de moeite waard zijn. Voor de laatste keer dit jaar nemen we je met veel plezier mee op rondreis door Europa, langs heel wat nieuwe attracties.

» Lees verder


Op de werkvloer: Angelo Claeys, zone verantwoordelijke in Plopsaland De Panne

In ‘Op de werkvloer’ klopten we dit jaar aan bij mensen die in een pretpark werken, voor een babbel over hun uiteenlopende functies. Zo spraken we al met werknemers van Bellewaerde, Bobbejaanland en Walibi Belgium en in het laatste nummer van dit jaar eindigen we graag waar we in april begonnen zijn: bij Plopsaland De Panne. Angelo Claeys is er zone verantwoordelijke bij de shops en zorgt ervoor dat de souvenirs vlotjes over de toonbank kunnen gaan in de verschillende winkels van het park.

» Lees verder


Onbekend? Onbemind! Cavallino Matto

edereen kent wel de pretparken die onze buurlanden herbergen, of het nu gaat om grote parken, kleine parken, of dierentuinen. Maar ook wat verder weg, in Italië, zijn er een paar parken te ontdekken. De grotere parken, zoals Gardaland, Movieland Park en Mirabilandia, zijn ook hier bekend, maar Italië heeft ook een aantal kleinere parken die evengoed mogen gezien worden. Cavallino Matto, gelegen in het zonnige Toscane, is zo’n parkje.

» Lees verder


Overnachten in Hotel PortAventura

Het 4-sterren Hotel PortAventura is het eerste van de vijf gebouwde themahotels van PortAventura World Resort. Het hotel bestaat uit 474 comfortabele kamers en suites en is opgebouwd als een gezellig mediterraans dorpje. Het hotel blijft zo in dezelfde sfeer als de hoofdingang van het park. De hotelkamers bevinden zich in verschillende gebouwen, steeds met een 20 à 30 kamers per gebouw.

» Lees verder


Op stap met fans: Oudejaarsavond in de Efteling

Thuis aan de warme haard genieten van oudejaarsavond met vrienden of familie, uitgebreid dineren, TV kijken en samen aftellen tot het nieuwe jaar is voor de meeste mensen een jaarlijkse traditie. Omdat zijn oudejaarsfestiviteiten wat achterhaald begonnen te worden besloot Remco Debos de jaarwisseling van 2015/2016 te vieren in de Efteling.

» Lees verder


In de details: Weg met de wachtrij!

Als er één klacht is die wellicht het vaakst voorkomt bij bezoekers in een pretpark is het wel lang wachten. Sommige attracties of zelfs meet ‘n’ greets hebben al wachttijden gehad van langer dan vier uur. Gelukkig zijn er meer en meer manieren om dat te vermijden, al dan niet betalend. Wacht niet langer en neem een kijkje naar ons overzicht.

» Lees verder


En verder:

  • Funzone
  • Waarheen?