Uitverkocht

BSM Jaargang 4 Nummer 1 (UITVERKOCHT)

Sorry, dit nummer is volledig uitverkocht en is daardoor niet meer op papier te bestellen. Alle artikels uit dit nummer zullen eind 2019 hieronder volledig te lezen zijn.

Vanwege de zeer hoge kosten zijn we momenteel niet van plan om de nummers te laten bijdrukken. Neem een abonnement om er zeker van te zijn dat je geen enkel nummer mist.

Category: Jaargang 4

Beschrijving

Captain Jack! Een nieuw pretpark in Mol?

Jack Schoepen, zoon van wijlen Bobbejaan, hoopt samen met zijn team tegen Halloween 2018 een nieuw indoorpretpark te kunnen openen in Mol. ‘Captain Jack’ zou volledig in het teken van de luchtvaart staan en zou gethematiseerd en educatief pretparkplezier bieden aan kinderen.

» Lees verder


Comics Station Antwerpen

Deze paasvakantie opent er in België een nieuw thema- en belevingspark in het Centraal Station van Antwerpen: Comics Station. Het park is opgebouwd rond zes Belgische striphelden (Suske en Wiske, Jommeke, De Kiekeboes, De Smurfen, Lucky Luke en Urbanus) die elk een eigen gethematiseerde zone krijgen met verschillende activiteiten.

» Lees verder


Dawson Duel, nieuw in Bellewaerde

Familiaal, lokaal en vooral uniek. Dat zijn de ‘buzzwords’ die steeds naar boven kwamen tijdens onze gesprekken met de mensen van Bellewaerde over Dawson Duel. Met de nieuwe dubbele rodelbaan op een niet-natuurlijke helling zet het West-Vlaamse pretpark alvast een lange traditie van unieke attracties verder.

» Lees verder


Op bezoek bij ETF Ride Systems

Het Nederlandse bedrijf ETF Ride Systems bouwt al veel jaren ritsystemen voor pretparken. Bij fans staat het bedrijf vooral bekend voor hun darkridesystemen die in veel parken te vinden zijn. Vorig jaar bezochten we voor Pretparken.be heel wat van hun nieuwe attracties in Dubai, maar ook dit jaar bouwt ETF onder andere mee aan de nieuwe Efteling-darkride ‘Symbolica’ en de nieuwe attractie ‘Vikingaliv’ in Stockholm. We trokken naar Nederweert voor een boeiend gesprek met Ruud Koppens, algemeen directeur van het bedrijf.

» Lees verder


25 weetjes uit 25 jaar Disneyland Parijs

Op 12 april 2017 bestaat Disneyland Parijs vijfentwintig jaar. Dat wordt dit seizoen gevierd met een nieuwe parade en een nieuwe avondshow, een nieuwe show op het podium voor het kasteel, heel wat zilver/blauwe decoratie, de opening van de 3D-versie van Star Tours en ‘Star Wars Hyperspace Mountain’. We zetten het feestjaar alvast in met vijfentwintig weetjes over “ons” Disneyresort!

» Lees verder


In het archief: Wat ging er mis met Six Flags in Europa?

Six Flags Belgium. De ene fan spreekt die naam uit op een spottende toon, alsof ze de grootste expansiefase in de Belgische pretparkgeschiedenis een gigantische blamage vinden. Anderen treuren nog steeds dat de Amerikaanse pretparkketen zijn Belgische vertegenwoordigers – samen met de rest van hun Europese parken – heeft afgestoten. Maar waarom is dat nu precies gebeurd?

» Lees verder


Onbekend? Onbemind! – Monte Igueldo

Al eeuwenlang vinden er pelgrimstochten plaats naar Santiago de Compostella. Maar het is ook interessant om je als pretparkfan aan die tocht te wagen! Op een zijweg van de officiële route ligt namelijk een onooglijk klein parkje verstopt met de naam ‘Parque de Atracciones Monte Igueldo’. Dat is stiekem ook een prachtpark dat je minstens één keer in je leven gezien moet hebben. Zelfs wanneer er geen enkele attractie blitse statistieken kan voorleggen.

» Lees verder


Op de werkvloer: Achter de knoppen van Baron 1898

Heel wat mensen vertrekken dagelijks naar een pretpark. Niet om er een dag lang op achtbanen en andere attracties te gaan zitten, maar om ervoor te zorgen dat andere mensen dat wel kunnen doen. In ‘Op de werkvloer’ belichten we bekende en minder bekende jobs in de pretparkbranche. Voor het eerste nummer van dit jaar trokken we naar de Efteling voor een gezellige babbel met Wim Smeyers, attractieoperator bij Baron 1898.

» Lees verder


The Golden Forest kamers in Disney’s Sequoia Lodge Hotel

Disneyland Parijs heeft op dit moment zes hotels en één blokhutpark in eigen beheer. Volgens geruchten komt er binnenkort zelfs een zevende hotel bij. In deze editie hebben we het over het hotel dat bruist van de natuur: Disney’s Sequoia Lodge Hotel.

» Lees verder


Spots uit, licht aan! Wickie Coaster – Plopsa Indoor Hasselt

In deze nieuwe rubriek doen wij speciaal voor jou eenmalig de spots uit en het licht aan bij een bepaalde attractie. In dit nummer nemen we je mee naar de backstageruimte van de Wickie Coaster in Plopsa Indoor Hasselt.

» Lees verder


Top 5: Overdekte achtbanen

Weersbestendig. Een verhoogd snelheidsgevoel. Bezoekers een onvoorspelbare rit aanbieden. Er zijn heel wat voordelen aan een overdekte achtbaan, en talloze Europese parken hebben er dan ook minstens één in hun aanbod.

» Lees verder


In de details: Pretparkflora

In deze editie hebben we het over iets wat typerend is voor de lente: bloemen en planten! Ze vormen een belangrijk onderdeel in de sfeerschepping van parken. We pikten enkele parken uit om na te gaan op welke manier de parken bezig zijn met pretparkflora!

» Lees verder


Het verhaal achter: Wuze Town in Phantasialand

Veel attracties hebben een uitgebreid achtergrondverhaal dat de ontwerpers helpt bij het plannen van de attracties of het uitwerken van de decors. Soms komt dat verhaal sterk naar voren, bij andere attracties en zones blijft het wat verborgen. In deze rubriek gaan we op zoek naar die verhalen. Wedden dat je de attracties de volgende keer door een volledig andere bril zal zien?

» Lees verder