BSM Jaargang 2 Nummer 3 (UITVERKOCHT)

Uitverkocht

Sorry, dit nummer is volledig uitverkocht en is daardoor niet meer op papier te bestellen. Alle artikels uit dit nummer zijn hieronder volledig terug te vinden.

Vanwege de zeer hoge kosten zijn we momenteel niet van plan om de nummers te laten bijdrukken. Neem een abonnement om er zeker van te zijn dat je geen enkel nummer mist.

Category: Jaargang 2

Beschrijving

Afkoelen tussen de dino’s

pc1

Plopsa Coo is een nieuwe attractie rijker. Sinds het begin van de zomer kunnen bezoekers van het park de Dino Splash gaan uitproberen, een attractie met drie glijbanen. Al van bij de bekendmaking werd duidelijk dat Plopsa geen kale attractie zou gaan neerpoten…

» Lees verder


Indoor gameplezier in Fort Fun

inl5

Het Duitse pretpark Fort Fun presenteert dit jaar de nieuwe attractie “FoXDome”, een indoorattractie waarbij bezoekers verschillende schietspelletjes tegen elkaar kunnen spelen. De attractie is een onderdeel van het plan Fort Fun om binnenkort ook tijdens de winter te kunnen openen.

» Lees verder


Dossier: Baron 1898

nieuwe-achtbaan-baron-1898-geopend-in-efteling

“De Baron”, behoeft hij nog een inleiding? Vanaf het moment dat de eerste spade de grond in ging tot het moment dat we ons eerste ritje konden maken; er ging geen minuut voorbij of we waren de bouw van ‘Baron 1898’ op de voet aan het volgen. Voor het geval dat je, je weet immers maar nooit, toch iets gemist zou hebben, stelden we dit 11 pagina’s dikke dossier samen over ‘Baron 1898’.

» Lees verder


Resort in de kijker – PortAventura

pa8

Het is zomer, en daar horen zonnige pretparken bij! Daarom gingen we voor dit nummer langs bij het Spaanse PortAventura dat naast een pretpark ook heel wat hotels en een waterpark te bieden heeft.

» Lees verder


Onbekend? Onbemind! Movieland Park

site

In het vorige nummer namen we het pretparklandschap in Italië al onder de loep. Zo kwamen de twee grootste pretparken van het land, Gardaland en Mirabilandia, al eens ter spraken als ‘must-see’-attractieparken binnen Europa. Italië kent ook talloze kleinere attractieparken met elk hun eigen charmes, maar niet onmiddellijk met grootse uitblinkers van attracties. Desondanks blinkt er één bepaalde park tussen uit, een park dat naar onze mening echt wel wat meer bekendheid en aanzien verdient.

» Lees verder


40 jaar Europa-Park. Een geschiedenis in vogelvlucht. (deel 2)

mack

Europa-Park, het grootste pretpark van Duitsland en na Disneyland Parijs het drukst bezochte pretpark van Europa, mag dit jaar veertig kaarsjes uitblazen! Het park viert die verjaardag uitgebreid met een groot verjaardagsfeest op 11 juli, een nieuwe attractie (een 360-graden bioscoop) en een vernieuwde parade. In dit artikel nemen we je mee op reis doorheen de geschiedenis van dit bijzondere pretpark en de familie Mack.

» Lees verder


Aziatisch eten in Phantasialand

site2

Een voor velen onbekend pareltje van Phantasialand is Restaurant Mandschu in het Chinese gedeelte. Het wordt snel vergeten door de gemiddelde bezoeker, maar wie de trappen op gaat en het vijvertje rondom het restaurant over steekt, komt nog meer in een Chinese wereld terecht dan in de rest van China Town…

» Lees verder


Overnachten in een container!?

Photography taken at Thorpe Park by Daniel Lewis +44(0)7813 987475

Zoals je in deze rubriek wel al kon merken bestaan er pretparkhotels in allerlei soorten en formaten. Van megahotels tot kleinschalige hotels, van de meest luxueuze tot het absolute minimum. Deze maand bleven we slapen bij eentje uit deze laatste categorie… in een container naast het Britse Thorpe Park!

» Lees verder


De top 5: Geflipte achtbanen

t54

Achtbaanbouwers zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om ons iets nieuws te bieden. Sommigen gaan hier in verder dan anderen, vandaar deze top 5 van meest geflipte achtbanen.

» Lees verder


Het concept: The Quest of Mushy

c4

Het concept blijft een vaste waarde in het vernieuwde Brakesection Magazine. Elke editie brainstormen we opnieuw over een nieuwe attractie. Dit kan een bestaand type zijn, waar we ons eigen verhaal aan geven, of een gloednieuw attractie type dat een meerwaarde kan bieden in een pretpark. Deze editie hebben we voor het eerst een darkride bedacht. Een echte familie-attractie die emoties moet losmaken en je meenemen in een andere wereld. Lees mee over het verhaal en de attractie: The Quest of Mushy.

» Lees verder


En verder:

  • Nieuwsoverzicht
  • Funzone