Onbekend? Onbemind! Adventure Island

Onbekend? Onbemind! Adventure Island

Wanneer je ooit eens in Southend aan de kust bent, zal je niet lang moeten zoeken naar het park. Adventure Island is namelijk makkelijk te vinden doordat ’s werelds langste pier, Southend Pier, er dwars doorheen loopt en doordat het park omgrensd is door opvallende blauwe houten schuttingen.  In die schutting zit er ergens één opening in met een grote boog boven met logo van het park op: de ingang van Adventure Island.

Wanneer je de parkgrens oversteekt, zie je een erg kleurrijke mengelmoes van attracties voor je, het lijkt wel of er iemand een paar potten met fluoverf heeft uitgegoten over de attracties. Om echt in het park te gaan, moet je eerst een reeks trappen naar beneden wandelen. Eenmaal beneden sta je al direct tussen de vele attracties met rechts een groepje kassahuisjes waar je je bandje kan kopen om te genieten van alle attracties. Wij hebben het onze al om onze pols, jij ook?

Rollercoaster Tycoon

Wat je meteen zal opvallen aan je bezoekje aan Adventure Island, is het erg grote Rollercoaster Tycoon-gehalte dat het park uitstraalt. En dat doet het op twee manieren: enerzijds komt het puur door de sfeer dat het park uitademt, anderzijds komt het door het attractie-aanbod.

Ken je nog de typische RCT-attracties zoals ‘Draaien 1’, ‘Glijbaan 1’ of ‘Crooked House’? Adventure Island heeft ze allemaal! Ook met hun plaatsbeperkingen weten ze hetzelfde om te gaan als hoe wij dat doen in RCT: sommige achtbanen worden wegens plaatsgebrek gewoon op daken van reeds bestande gebouwen gebouwd! Enkel het typische Rollercoaster Tycoon muziekje ontbreekt nog in het park.

Oost west (thuis best)?

Zoals we al eerder vermeldden, wordt het park door Southend Pier in twee delen gesplitst. Je hebt het oostelijke deel, dit is het deel waar de parkingang is, en je hebt het westelijke deel met het boegbeeld van Adventure Island: Rage, een Euro-Fighter van Gerstlauer.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #4 2016. Klik hier om dit nummer te bestellen.