Top 10: Nieuwe attracties waar we het meest naar uitkijken in 2017

Top 10: Nieuwe attracties waar we het meest naar uitkijken in 2017

Dit jaar zien we het breder. Er is meer in pretparken te beleven dan enkel de kick van een rollercoaster, en bovendien krijgt ons continent een heleboel fascinerende nieuwe attracties die niet op rails naar beneden rollen. De grootste parken proberen elkaar voor te blijven, terwijl kleinere parken achterstand proberen in te halen. Daarom overlopen wij de tien Europese pretparkuitbreidingen waar wij het meest naar uitkijken!

10. Gold Rush – Slagharen

Foto: Attractiepark Slagharen

We zijn nog steeds niet helemaal over de verwijdering van Thunder Loop heen, maar Slagharen biedt enigszins troost met het bouwen van een nieuwe achtbaan. Of Gold Rush – een Gerstlauer met meerdere lanceringen – ons de klassieke Schwarzkopf zal kunnen doen vergeten, betwijfelen we, maar we geven hem graag een kans. De achtbaan zal gebruik maken van hetzelfde principe als Pulsar en Sky Scream: je rijdt meerdere keren over hetzelfde lanceerstuk en gaat zo steeds een stukje sneller. Het parcours bevat enkele inversies en kruist de monorail. De topsnelheid zou op 90 km/u bedragen en geheel in de stijl van het park krijgt de baan een westernthema.

9. DrageKongen – Djurs Sommerland

Foto: Djurs Sommerland

Letterlijk vertaald ‘Drakenkoning’, is Drage Kongen een veelbelovende naam voor de nieuwste achtbaan van een van onze favoriete parken. Djurs Sommerland zit al zo’n tien jaar in een amper bij te houden expansiefase, die ons al eerder pareltjes als Piraten, Juvelen en Skatteøen bracht. Lange tijd waren er geruchten over een Wingcoaster van B&M in het Deense park, maar toen de kogel door de kerk was, bleek het om een familie-gerichte Inverted Coaster van Intamin te gaan. Niet getreurd: familiaal georiënteerd betekent nog niet slap. Drage Kongen zal een topsnelheid behalen van 85 km/u, een hoogte van 30 meter bereiken, en Djurs Sommerland kennende, zal de baan bovendien nog eens prachtig gethematiseerd worden.

8. Project V – Europa-Park

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #5 2016. Klik hier om dit nummer te bestellen.