Overnachten in Hotel PortAventura

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 3 (2016) / #5 (December 2016) / Overnachten in Hotel PortAventura
Overnachten in Hotel PortAventura

De kamers

Alle kamers hebben uitzicht op 1 van de 2 niet-verwarmde openluchtzwembaden, de lagune of het aangelegde meer met vele mooie details, zoals vissersbootjes en watervallen. De standaardkamers bieden plaats aan maximum 4 personen en zijn met 2 dubbele bedden, airco, volledige badkamer, balkon of terras zeer comfortabel. Bij een overnachting krijg je ook ongelimiteerde toegang tot het park.

Wie graag iets meer wil dan een standaard kamer kan bij Hotel PortAventura ook kiezen voor een “Woody en Friends” deluxe kamer. Deze kamers zijn speciaal ingericht voor de jongste pretparkliefhebbers en hebben als extra’s tegenover de standaard kamers een persoonlijke check-in balie, een gratis PortAventura Express Premium Pass en voorrang om te boeken bij een ‘table service’-restaurant. Ook deze kamers bieden door een dubbel bed en een stapelbed plaats aan 4 personen.

Vanuit het PortAventura Hotel is er een rechtstreekse toegang tot het park. Ook de ingang van het in 2017 te openen Ferrari Land ligt op een minimale afstand. Tip: Als je naar de ingang van het park wandelt, probeer dan langs de kant van de restaurants te gaan voor het mooiste zicht op het aangelegde meer en een wandeling onder een grote waterval.

Restaurants

Honger gekregen na een dagje pretpark of aan het zwembad? Geen probleem. Hotel PortAventura heeft 2 internationale buffetrestaurants, Buffet Del Mar en Buffet Del Port, die in het laagseizoen afwisselend geopend zijn voor het ontbijt en diner. In het hoogseizoen kan je op beide momenten in de twee buffetrestaurants terecht.

Voor wie een restaurant met tafelbediening verkiest, is er het restaurant Port Regata, net naast de grote fontein. Je kan er à la carte eten en proeven van een keuken waarbij mediterrane gerechten een internationaal tintje kregen.

De hele dag door kan je in Café Saula terecht om een snack te eten of een koffie drinken. In het hoogseizoen is ook El Xiringuito geopend, een pool- en snackbar net naast het zwembad achteraan in het hotel.

Animatie

’s Ochtends en tijdens de dag kan je op bepaalde tijdstippen in het hotel ook characters terugvinden, zoals de parkmascottes Woody en Winnie Woodpecker, Betty Boop en andere figuren van Universal Studios.

Elke avond is er ook een kidsclub met een animatrice en een figuur uit het park. Kinderen kunnen daarbij meedoen met verschillende spelletjes en dansjes terwijl de ouders hun kroost kunnen gadeslaan vanop het gezellige terras van de bar.

Extra’s

Overal in het hotel is er gratis wifi te vinden en tickets voor het Costa Caribe Aquatic Park en Express passes zijn aan een voordeelprijs verkrijgbaar.

Wie graag veel winkelt in het park kan ook gebruik maken van de gratis ‘shopping service’ die de door jou aangekochte souvenirs naar het hotel brengt. Afhalen kan dan de avond zelf of de dag erna aan de receptie of in het winkeltje.

Zin in een verwendagje? Extra genieten kan je in de betalende PortAventura Wellness van het hotel. Hier kan je gebruik maken van de sauna en het stoombad of je kan kiezen voor een heerlijke massage. Sportievelingen kunnen dan weer hun hart ophalen in de volledig uitgeruste fitnesszaal.

PortAventura Beach Club

Even ontsnappen uit de pretparkdrukte kan door de pendelbus te nemen naar PortAventura Beach Club, het privéstrand van PortAventura World in Salou. Je kan er relaxen, sporten, genieten van het uitzicht en natuurlijk zwemmen. Eten kan je er doen in restaurant Lumine.

Reistips

Zin gekregen in een paar dagen PortAventura? Bekijk dan goed in welke periode je het resort wil bezoeken. Er is altijd wel iets te doen met telkens verschillende soorten animatie, zoals de Noches Blancas (bepaalde data in juni is het park open tot 4 uur ’s nachts), het zomerseizoen (juli – augustus, open tot middernacht), Halloween (september – begin november) of kerst (einde november – januari).

Boeken kan via de website van het park. Bij de geboekte kamers zit steeds de toegang tot het PortAventura Park, ook voor de dagen waarop je aankomt en vertrekt. PortAventura is gemakkelijk bereikbaar vanaf de luchthavens van Reus of Barcelona waar je telkens een pendelbus kan nemen die je rechtstreeks naar de hotels brengt.