Onbekend? Onbemind! Cavallino Matto

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 3 (2016) / #5 (December 2016) / Onbekend? Onbemind! Cavallino Matto
Onbekend? Onbemind! Cavallino Matto

Bij Toscane denken we aan prachtige natuur, lekkere wijnen, prachtige stranden, mooie zonvakanties en het goede eten. Maar wist je dat hier ook een pretparkje ligt, tussen al dat groen? Tussen een weids vergezicht van pijnbomen en groen is Cavallino Matto gelegen. Naast hen is één van de mooiste stranden van Toscane te vinden en neem daar nog bij dat de zon hier bijna altijd schijnt: een dag in dit leuke park kan zeker niet stuk.

Geschiedenis

Cavallino Matto is eigenlijk begonnen als een gratis speeltuin, in 1967. Doorheen de jaren is er steeds meer bijgebouwd. Zo werd het aanbod aangevuld met spectaculaire attracties, shows, waterattracties, en meer. Vandaag is het park een mix van fun, actie en shows voor groot en klein.

Leuk weetje: de naam van het park betekent eigenlijk ‘het kleine gekke paard’. Hun mascotte is dan ook een klein paard met een cape aan. Gek op het eerste zicht, maar het mist zijn effect niet op de kinderen – en ook volwassenen ontsnappen niet aan zijn vrolijke verschijning.

Attracties

Ondanks dat het park eerder klein is, vind je er toch heel wat variatie aan attracties voor alle leeftijden. Het park telt vandaag vijf achtbanen. Het zijn geen toppers zoals in de andere Italiaanse parken, maar ze zijn soepel en bieden genoeg fun, net wat dit parkje nodig heeft.

De eerste achtbaan is Project 1, tot voor kort hun grootste achtbaan. Deze baan van L&T Systems is een typische compacte coaster met ups en downs. Met een hoogte van zeventien meter biedt Project 1 plezier voor alle leeftijden. Een andere klassieker in het aanbod is Wild Mine, een zeer typische wilde muis-achtbaan.

Twee van de rollercoasters zijn op kinderen gericht (maar ook volwassenen mogen erin). Speedy Gonzales is een zes meter hoge familieachtbaan, in het thema van de beroemde tekenfilmmuis. Topo Zorro, letterlijk vertaald ‘Muis Zorro’ is dan weer een Big Apple, met een treintje in de vorm van, jawel, een muis met een Zorro-maskertje.

De recentste achtbaan dateert uit 2015. Toen werd Freestyle geopend, een stand-up coaster van Togo. Het is geen nieuwe achtbaan geworden, maar een tweedehandse die eerder rondjes draaide in Canada’s Wonderland. Hiervoor heeft Cavallino Matto een heel gebied achteraan het park vrijgemaakt. Een serieuze uitbreiding van het terrein. De achtbaan werd volledig geschilderd en kreeg een grondige revisie vooraleer ze hier werd gemonteerd. Op deze manier kan de achtbaan aan zijn tweede leven beginnen.

Dit type achtbaan vind je in geen enkel ander park in Italië. Een stand-up coaster is sowieso al vrij uniek in de wereld en zeker van deze bouwer. De naam van het type zegt het zelf: je staat recht in deze coaster, in plaats van te zitten of te hangen. Een heel apart gevoel, maar wel leuk om eens gedaan te hebben. De baan is 27 meter hoog, heeft een lengte van 674 meter en telt één looping.

Naast achtbanen heeft Cavallino Matto natuurlijk ook andere attracties. De twee waterattracties bieden heel wat plezier. Vooral Baia dei Bucanieri, een knotsgekke splash battle, mag je niet overslaan. De attractie zit helemaal in het thema van piraten. Vaar mee op je ton, spuit andere gasten nat en probeer doelen te raken onderweg. Maar pas op voor de grote octopus! Hier kom je niet droog uit, maar dat kan geen kwaad dankzij het goede weer.

Andere attracties zijn een vrijevaltoren, enkele thrillrides en ook veel attracties voor kinderen. Daarnaast heb je Gold Mine, een rondrit in een treintje, die je een verhaal laat zien over de goudmijnen en hun bewoners. Niet te missen! In de zomer wordt het aanbod aangevuld met enkele shows, waaronder een 4D-show en een variété-show die jaarlijks verandert. Dit alles in een mooie, groene omgeving.

Nog een klein detail: onder de middag gaan de meeste attracties even dicht, zodat de operatoren kunnen lunchen.

Als je in de buurt bent is een bezoek aan Cavallino Matto zeker de moeite waard: een onbekend, onbemind pretparkje in Toscane.