Onbekend? Onbemind! Cavallino Matto

Onbekend? Onbemind! Cavallino Matto

Bij Toscane denken we aan prachtige natuur, lekkere wijnen, prachtige stranden, mooie zonvakanties en het goede eten. Maar wist je dat hier ook een pretparkje ligt, tussen al dat groen? Tussen een weids vergezicht van pijnbomen en groen is Cavallino Matto gelegen. Naast hen is één van de mooiste stranden van Toscane te vinden en neem daar nog bij dat de zon hier bijna altijd schijnt: een dag in dit leuke park kan zeker niet stuk.

Geschiedenis

Cavallino Matto is eigenlijk begonnen als een gratis speeltuin, in 1967. Doorheen de jaren is er steeds meer bijgebouwd. Zo werd het aanbod aangevuld met spectaculaire attracties, shows, waterattracties, en meer. Vandaag is het park een mix van fun, actie en shows voor groot en klein.

Leuk weetje: de naam van het park betekent eigenlijk ‘het kleine gekke paard’. Hun mascotte is dan ook een klein paard met een cape aan. Gek op het eerste zicht, maar het mist zijn effect niet op de kinderen – en ook volwassenen ontsnappen niet aan zijn vrolijke verschijning.

Attracties

Ondanks dat het park eerder klein is, vind je er toch heel wat variatie aan attracties voor alle leeftijden. Het park telt vandaag vijf achtbanen. Het zijn geen toppers zoals in de andere Italiaanse parken, maar ze zijn soepel en bieden genoeg fun, net wat dit parkje nodig heeft.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #5 2016. Klik hier om dit nummer te bestellen.