Ook dit was 2016 – Niet te missen nieuwe attracties

Ook dit was 2016 – Niet te missen nieuwe attracties

In dit laatste nummer van 2016 willen we toch nog even stilstaan bij enkele attracties waarvoor we geen plaats hebben gehad in de vorige nummers, maar die volgens ons wel echt de moeite waard zijn. Voor de laatste keer dit jaar nemen we je met veel plezier mee op rondreis door Europa, langs heel wat nieuwe attracties.

Kung Fu Panda Academy – Gardaland

In het Italiaanse pretpark Gardaland opende dit jaar een klein nieuw themagebied. Niemand minder dan Dreamworks personage Kung Fu Panda kreeg er zijn eigen plekje in het park. Hoofdattractie in het gebied is de nieuwe coaster ‘Kung Fu Panda Master’, maar zeker voor de kleinsten is er nog meer te ontdekken.

Kung Fu Panda Master

Deze Fabbri Spinning Coaster is het eerste model in zijn soort dat permanent in een pretpark werd geïnstalleerd en dus onderaan niet de klassieke kermisbalken heeft. De attractie werd volledig in een Kung Fu Panda-jasje gestoken en toont het laatste onderdeel van een ‘pelgrimage’ naar de ‘Dojo’. In de wachtrij moet je je snelheid testen bij de ringen van Monkey, de vlugheid bij Viper, de Crocodile Bandits trotseren met al je macht zoals Mantis, de brug van Master Tigress oversteken en de bokszakken trotseren bij Crane. Dat allemaal leid je tot bij Master Po’s uitdaging: een wild ronddraaiend ritje. De beugels zijn niet zo comfortabel, maar behalve dat minpuntje is het een leuke familiecoaster. Niet meer, niet minder.

Mr. Ping’s Noodle Surprise

De koffiekopjes die al in het voormalige gebied stonden, kregen ook een transformatie. Maak je klaar voor een noodle-ritje terwijl Mr. Ping blijft kakelen zoals in de films. Op zich zeer geslaagd en een originele invulling van deze klassieker!

Kung Fu Panda Chi School

Er is naast de attracties ook een kleine show die dagelijks wordt opgevoerd. De kinderen worden uitgenodigd in een korte ‘kung fu’-sessie en uiteraard is Po aanwezig op het einde om het resultaat te bekijken. Ook Master Tigress staat hem bij. Een leuke kleine invulling voor de kleinsten.

Food & souvenirs

Vlak naast het themagebied is er een nieuw Sushi restaurant, waar je bij het verlaten van de monorail moet doorlopen. Het gebouw op zich heeft niet meteen de juiste uitstraling, maar binnen was het zeker niet slecht. In het gebied zelf is er uiteraard een volledig winkelhoekje met allerlei Kung Fu Panda-merchandise en er zijn ook nog enkele games: Punk Race, waar je mannetjes moet omvergooien, Firework Market waar je ballonnen moet prikken en tot slot Penalty Shoot Out, je raadt het al, voetballen in de goals scoren.

Als ik het moet ranken onder de Chinese themagebieden die ik reeds gezien heb in parken, zet ik het onderaan. Toch hebben ze met een volgens mij beperkt budget, een mooi aangekleed gebied neergezet. Het is niet zo groot, maar het spreekt wel aan, zeker voor de kleinere bezoekers.

Als fans zijn de echte redenen om het park te bezoeken echter nog steeds Raptor en Oblivion: Black Hole.

Parc Astérix – Discobelix

Bij Parc Astérix draagt men het woord ‘thematisatie’ hoog in het vaandel ; een kale attractie neerzetten lijkt haast ondenkbaar. Dit jaar bewees het park dit opnieuw met de bouw van Discobelix, een Disk’O Coaster van de Italiaanse bouwer Zamperla.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #5 2016. Klik hier om dit nummer te bestellen.