Uitverkocht

BSM Jaargang 4 Nummer 2 (UITVERKOCHT)

Sorry, dit nummer is volledig uitverkocht en is daardoor niet meer op papier te bestellen. Alle artikels uit dit nummer zullen eind 2019 hieronder volledig te lezen zijn.

Vanwege de zeer hoge kosten zijn we momenteel niet van plan om de nummers te laten bijdrukken. Neem een abonnement om er zeker van te zijn dat je geen enkel nummer mist.

Category: Jaargang 4

Beschrijving

Het Loonsche Land – In gesprek met ontwerpcoördinator Peter Koppelmans

Terwijl we reikhalzend uitkijken naar Symbolica zouden we bijna vergeten dat de Efteling dit jaar nog een groot verjaardagscadeau presenteert: Vakantiepark Efteling Loonsche Land. We hadden een gesprek met Peter Koppelmans, ontwerpcoördinator van het vakantiepark bij de afdeling Design & Development van de Efteling.

» Lees verder


Alles over Ferrari Land in PortAventura World

Als het tweede pretpark in het PortAventura World-resort heeft Ferrari Land best grote schoenen te vullen. PortAventura staat geheel terecht bekend als één van de mooiste pretparken van de wereld en ook als thuisbasis van enkele van de beste attracties van Europa. We trokken naar het nieuwe pretpark en kwamen terug met een stevige reportage.

» Lees verder


Gold Rush in Attractiepark Slagharen

In één van de laatste edities van vorig jaar schreven we over het afscheid van de Looping Star/Thunder Loop van Slagharen. Nu, een goed half jaar later, is de omgeving waar de achtbaan toen stond volledig onherkenbaar geworden! Wat een eyecatcher, deze Gold Rush!

» Lees verder


Het DrakenNest in Avonturenpark Hellendoorn

Aan de rand van Avonturenpark Hellendoorn woont sinds 12 april 2017 een gewetenloze, slechte draak, Hellendra genaamd. Een enorme berg aan kostbaarheden heeft ze in de loop der jaren veroverd en verzameld bij haar DrakenNest, en nog steeds wil ze meer en meer. We testten de nieuwe attractie voor je uit!

» Lees verder


Star Tours: The Adventure Continues

Het startschot voor de 25ste verjaardag van Disneyland Parijs is gegeven en dit werd stevig gevierd op 12 april. De feestelijkheden brachten helaas geen nieuwe attractie naar het park, maar wel enkele vernieuwingen. De eerste en grootste daarvan: Star Tours 2.0.

» Lees verder


Fabien Manuel, “The Guardian of The Walibi Galaxy”

Er breken drukke tijden aan bij Compagnie des Alpes. De groep investeert de komende jaren heel wat in nieuwe skigebieden, nieuwe pretparken én in de bestaande pretparken. Sporen van een vernieuwde visie zijn sinds vorig jaar al terug te vinden in de Walibiparken van de groep. We spraken met Fabien Manuel, artistiek manager bij CDA Development over zijn job, zijn werk voor Walibi Belgium & Walibi Rhône-Alpes en hadden het over de toekomst van de Walibiparken.

» Lees verder


In het archief: Het einde van het Meli-tijdperk

We doken opnieuw in een rijkgevuld krantenarchief en spoorden de geschiedenis op van een belangrijke pretparkgebeurtenis. Deze keer beten we ons vast in het einde van het Meli-tijdperk en de verkoop aan Studio 100. Hoe is het zo ver kunnen komen en hoe ging dat juist in zijn werk?

» Lees verder


Onbekend? Onbemind! – Parc Bagatelle

De regio Nord-Pas-de-Calais is wellicht het meest gekend voor de haven van Calais, van waaruit dagelijks treinen en ferry’s het kanaal oversteken naar het Verenigd Koninkrijk. Maar het herbergt tevens het oudste, nog actieve pretpark van gans Frankrijk! Parc Bagatelle is een bescheiden park, maar toch eentje dat je als pretparkfan zeker eens moet bezoeken.

» Lees verder


Op de werkvloer: Aleksandra Vidanovski, communicatieverantwoordelijke bij Pairi Daiza

Voor dit nummer gingen we voor één keer niet bij een pretpark op bezoek, maar trokken we naar Pairi Daiza voor een babbel met Aleksandra Vidanovski. Na een opleiding communicatiemanagement kwam ze al snel bij de evenementendienst van Walibi Belgium terecht, waar ze later de rol van PR-verantwoordelijk op zich nam. Tegenwoordig treffen we Aleksandra niet meer tussen de attracties, maar tussen de dieren van Pairi Daiza waar ze als communicatieverantwoordelijke aan de slag is.

» Lees verder


De Green Field-Mökit van PowerPark

Sommige mensen houden niet van klassieke hotelkamers. Zij kunnen het doen met wat minder comfort, vinden vlotte boekingssystemen een overbodige luxe en zien in gemeenschappelijk sanitair eerder een kans voor nieuwe ontmoetingen dan een ongemak. Zij zijn ook vlot te charmeren met dunbevolkte gebieden uit het hoge Noorden. Als u één van deze mensen bent of als u één van deze mensen kan worden mits zachte prijsjes, zijn de Green Field-mökit van Powerpark wellicht een mooie toevoeging aan uw bucketlist.

» Lees verder


Spots uit, licht aan! Challenge of Tutankhamon in Walibi Belgium

Ook in dit nummer geven we weer een blik achter de schermen bij een attractie en tonen we hoe een attractie er met werkverlichting aan uitziet en nemen we je mee naar plekken waar je als bezoeker niet komt. Dit nummer gaan we op bezoek bij Challenge of Tutankhamon in Walibi Belgium.

» Lees verder


Top 5: Originele pretparkthema’s

Wat hebben het wilde westen, piraten en ruimtevaart gemeen? Moeilijk? Nou, voor een pretparkfan niet. Stuk voor stuk zijn het onderwerpen van een themagebied in Disneyland Paris. En in zoveel andere parken. We zullen nooit klagen als er een park een fraai westerndorpje aanlegt, maar erg origineel is het niet meer. Voor dit nummer gingen we voor de liefhebbers van originaliteit op zoek naar de uniekste thema’s van Europa – dingen die je niet snel twee keer zult tegenkomen.

» Lees verder


In de details: Pretparkmascottes

Elk pretpark heeft er wel één… een eigen mascotte. In deze In de details laten we je los op een spelletje vol weetjes.

» Lees verder


Het verhaal achter: Frontierland in Disneyland Paris

Frontierland is een themagebied dat we in elk Disneypark wel tegen komen. Het gebied is gewijd aan de mannen die voor de oost-west verbinding in Amerika zorgden. De verkenners van het (wilde) westen, de bouwers van de spoorwegen, kortweg: diegenen die de grenzen opzochten, vandaar de naam ‘Frontierland’.

» Lees verder