BSM Jaargang 1 Nummer 2 (UITVERKOCHT)

Uitverkocht

Sorry, dit nummer is volledig uitverkocht en is daardoor niet meer op papier te bestellen. Alle artikels uit dit nummer zijn hieronder volledig terug te vinden.

Vanwege de zeer hoge kosten zijn we momenteel niet van plan om de nummers te laten bijdrukken. Neem een abonnement om er zeker van te zijn dat je geen enkel nummer mist.

Category: Jaargang 1

Beschrijving

Arthur in Europa-Park

Ter hoogte van het sprookjesbos van Europa-Park dook afgelopen winter een mysterieuze poort op. Wie er door heen stapt laat de sprookjesverhalen achter zich en duikelt een volledig ander universum in: het onderaardse Koninkrijk van de Minimoys. Europa-Park presenteert er een bijzonder sterk gethematiseerde indoorhal met attracties, speel-toestellen, een winkel en een restaurant. Maar de grote nieuwigheid is de grootse darkride, met een volledig nieuw ritsysteem van Mack Rides, die simpelweg ‘Arthur’ werd gedoopt.

» Lees verder


Walibi Connect in Walibi Belgium

Sinds enkele jaren is in Walibi Belgium het digitale platform Walibi Connect te vinden. Tot voor kort kon je, via speciale armbanden die je gratis aan de ingang kreeg, inchecken aan de grote attracties waarna dat op je Facebooktijdlijn verscheen. Afgelopen winter werd het systeem echter volledig vernieuwd: er kwam een applicatie voor smartphones in de plaats van de armbanden en de schermen waarbij je kon inchecken werden verplaatst en kregen een informatieve functie. Met de app kan je de wachtrijen in het park en een interactieve parkplattegrond bekijken, een soort van dagboek bijhouden op je persoonlijke tijdslijn, berichten posten op de publieke tijdslijn, inchecken bij attracties, vrienden toevoegen en badges verzamelen door verschillende opdrachten in het park te voltooien. Maar het meest in het oog springend was Walibi Connect Q-time, een systeem waarmee Walibi Belgium aan de bezoekers laat weten hoe lang de wachtrijen bij de grote attracties zijn.

» Lees verder


In gesprek met… Jeroen Nijpels

Lang geleden, in een tijd waarin ik als tiener elk jaar weer uit keek naar welke nieuwe attracties er zouden openen in de pretparken in de buurt, geloofde ik nog dat pretparken hun attracties helemaal zelf bouwden. Het was pas veel later dat ik er achter kwam dat pretparken die gewoon kopen bij bedrijven om daarna, al dan niet zelf, aan te kleden. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Hoe beslist een pretpark bij wie ze een attractie gaan kopen? Ik klopte aan bij Jeroen Nijpels, ondernemer en adviseur in de pretparkenwereld met zijn eigen bedrijf JN Entertainment & Leisure Consultancy, die me tijdens het interview meerdere keren een volledig nieuwe kant van de pretparkwereld liet zien.

» Lees verder


Dagattractie: Corpus – Een reis door de mens

Tot voor kort dacht ik dat het enkel iets was dat bestond in de wereld van de Simpsons, maar onlangs ontdekte ik per toeval dat het echt kan: rondwandelen in het menselijk lichaam. In de aflevering ‘Smart & Smarter’ overnacht Lisa Simpson op de tong van zo’n gigantisch mensenlichaam in een wetenschapscentrum en sinds toen is dat beeld blijven hangen… Maar sinds 2008 blijkt het niet enkele een idee uit een tekenfilm te zijn.

» Lees verder


Getest: Helix in Liseberg

Maanden hadden we ernaar uitgekeken, het nieuwste project van Mack Rides: “Helix”. We volgden de bouw van deze launch Mega-Coaster op verschillende pretparkfora en begin juli kregen we de kans om dit monster eindelijk te gaan berijden. Helix bevindt zich in het Zweedse pretpark Liseberg in de stad Göthenborg, waar onder andere ook de geweldige airtime achtbaan Balder en de 120 meter hoge drop tower AtmosFear te vinden zijn.

» Lees verder


Getest: G-Lock in Walygator Parc

Nadat Walygator Parc in 2013 overgenomen werd door een nieuwe groep van vier investeerders werd vooral aandacht besteed aan het opknappen van het park en het verhogen van het attractieaanbod met enkele kleinere attracties. Dit jaar doet het park daar nog een schepje bovenop en presenteert het als nieuwe attractie G-Lock, een Air Race van Zamperla.

» Lees verder


Show: Legend of the Pearl in Toverland

Sinds enkele jaren presenteert Toverland tijdens het zomerseizoen een extra show aan de bezoekers van het park. Na twee jaar lang de goochelshow ‘De Toverzolder’ gebracht te hebben op een podium tussen de twee indoorhallen, koos het park dit jaar voor een volledig ander type spektakel: een duikshow die de naam ‘Legend of the Pearl’ kreeg.

» Lees verder


Het concept: Madless

Elke maand laten we onze inspiratie de vrije loop en gaan zelf aan de slag als attractieontwerper. In de vorige editie hadden we een familieattractie als concept. Deze keer mag het wat spannender worden en schotelen we jullie een unieke thrillride voor! De attractie van deze maand heet Madless.

» Lees verder