Overnachten in een container!?

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 2 (2015) / #3 (Augustus 2015) / Overnachten in een container!?
Overnachten in een container!?

Het Britse Thorpe Park is bij velen vooral bekend vanwege het gevarieerde achtbaanaanbod. Een achtbaan met 10 inversies (Colossus, 2002), eentje van 62,5 meter hoog met één van de krachtigste lanceringen die we tot op de dag van vandaag deden (Stealth, 2006), een wing coaster (The Swarm, 2012) en een hangende achtbaan (Nemesis Inferno, 2003) van Bolliger & Mabillard en een Gerstlauer waarin je de uitdagingen uit de gruwelijke Saw-films zelf ondergaat (Saw – The Ride, 2009), het is slechts een greep uit het aanbod. Kruid dit mengsel af met enkele bijzondere thrillrides en je krijgt het ideale recept om een doelgroep aan te spreken die vooral uit tieners en jongvolwassenen bestaat.  

Zolang de prijs laag genoeg blijft, eist deze doelgroep doorgaans niet al te veel luxe. Dat moet het park in 2012 gedacht hebben toen ze een test aan het voorbereiden waren om na te gaan of een hotel bij het park kon werken. Voor die test klopte Thorpe Park dan ook aan bij Snoozebox, een bedrijf dat pop-up hotels bouwt uit gepimpte scheepscontainers. In 2013 opende aan de rand van het park ‘The Crash Pad’, een tijdelijk hotel met 58 “kamers”. Voor 64 pond, ongeveer 75 euro, kregen bezoekers een container voor een nacht, ontbijt, toegangstickets voor twee dagen in het park en soms ook entertainment ’s avonds in de vorm van fuiven, rollerdisco’s en stand-upcomedy optredens. ‘The Crash Pad’ werd een groot succes en de test was duidelijk geslaagd. Het was mogelijk om een rendabel prijsvriendelijk hotel bij het park te openen.  

Snoozebox werd vriendelijk bedankt voor hun diensten tijdens de testperiode en de bouw van een echt hotel kon beginnen. Groot was de verrassing voor velen wanneer Thorpe Park het concept voor hun eigen hotel, dat in 2014 de deuren zou openen, voorstelde: een hotel bestaande uit scheepscontainers! De ideeën van Snoozebox werden door het park grotendeels overgenomen en hier en daar licht gewijzigd. Er kwamen 90 nieuwe containers, met een licht veranderde kamerindeling en ook het kleurenschema wijzigde om beter aan te sluiten bij het nieuwe marine thema.  

Een nacht in een container 

Omdat we als pretparkfans graag de “speciallekes” opzoeken, na een tijdje heb je alles wel al ergens gezien, trokken we voor Brakesection Magazine naar Thorpe Park om een nacht door te brengen in één van de lichtblauwe containers.  

Het hotel bevindt zich aan de rechterkant van het “eiland” waarop Thorpe Park gelegen is. Op de loopbrug, die de parking met het park verbindt, start een kleinere loopbrug richting het “Thorpe Shark Hotel’. Aan het einde van die loopbrug is de receptie te vinden, die uiteraard ook in een container werd gebouwd. Het inchecken verloopt vlot en vriendelijk en niet veel later konden we onze “kamer” gaan zoeken.  

Naast de receptiecontainer is de eigenlijke ingang van het hotel te vinden: de kop van een gigantische haai, bestaande uit golfplaten, achtbaanonderdelen en borden die ooit dienst deden in het park. Qua eyecatcher kan het 15 meter lange gerecycleerde bouwsel zeker tellen. Het is dan ook het enige deel van het hotel dat voor gasten die er niet verblijven te zien is vanuit het park. Door de mond van het grote metalen beest kom je bij de containers terecht. Gangen kent dit hotel niet, alles is er in de openlucht, op de kamers na uiteraard.  

Hoewel het aan de buitenkant duidelijk containers zijn, is dat in de kamers amper te zien. In de kleine ruimte past een dubbel bed met flatscreen televisie (en gratis spelletjes, Angry Birds tot in het holst van de nacht!), een stapelbed, een kleine badkamer en een kast. Overal waar mogelijk zijn uitsparingen voorzien in de meubels om tassen, kleren en souvenirs in op te bergen. Handig, maar ook uit noodzaak. Wil je de goedkoopste prijs, dan moet je een kamer zien te vullen. Wanneer iedereen op zijn bed zit is het best comfortabel. Maar als iedereen recht gaat staan wordt het bijzonder krap in de kleine ruimte.  

Veel meer luxe dan de televisie, een regendouche, airco en gratis wifi is er niet, maar eigenlijk is dat al meer dan je verwacht van een container. Een leuk extraatje is de LED-verlichting die je van kleur kan doen veranderen. Leuk muziekje opzetten, als een gek de kleurtjes op het bedieningspaneel indrukken en je hebt een privé-discotheek… veronderstel ik. Mijn reisgenoten lieten me het helaas niet uitproberen uit angst dat ik het systeem ging slopen. De bedden zijn comfortabel en ook de badkamer was netjes maar misschien iets te krap om er met twee personen tegelijk de tanden te poetsen.  

Inbegrepen in de overnachting is een ontbijt. Omdat het hotel zelf geen restaurant heeft, kan je daarvoor terecht in het ‘Fin’s Bar & Grill’-restaurant aan de ingang van het park. Een typisch Brits, warm ontbijt staat je er op te wachten in buffetvorm. Veel meer dan een koffie en wat spek met eieren heb ik persoonlijk niet gegeten, de ‘Ministry of Sound’-fuiven ’s avonds (op selecte avonden in het park, met een meerkost) zijn behoorlijk goed te noemen, maar het zag er in elk geval allemaal wel erg smakelijk uit. Ook ’s avonds kan je in het restaurant terecht om te eten, al is het diner helaas niet in de prijs inbegrepen.  

Ook nu krijg je bij een hotelovernachting een gratis toegangsticket voor de volgende dag in Thorpe Park. ’s Avonds kan je wat langer in het park blijven rondwandelen (de attracties zijn dan wel gesloten) en ’s morgens mag je iets vroeger het park in. Voor het eerste uur krijg je dan ook nog eens een “Unlimited Fastrack”, waarbij je een uur lang alle attracties kan doen zonder te wachten, maar daarna schuif je gewoon aan net als alle andere bezoekers. Tenzij je je laat verleiden om een ‘Fastrack’ aan te kopen uiteraard. In dat geval kunnen we de ‘Full Throttle’ aanraden waarbij je alle grote achtbanen kunt doen zonder te wachten. Achteraf bleken we die eigenlijk niet nodig te hebben, want twee dagen in het park is ruim voldoende om alles rustig meerdere keren te kunnen doen.  

Deze zomer kost een overnachting met 2 dagen pretpark en een ontbijt ongeveer 100 euro per persoon (op basis van 2 volwassenen). In het laagseizoen kan je zo’n 20 euro per persoon besparen. De prijs kon misschien nog net iets goedkoper voor wat je krijgt, maar aan de andere kant is het zo’n gekke beleving dat we ons zeker niet bekocht voelden. Aanrader? Aanrader!