BSM Jaargang 1 Nummer 4 (UITVERKOCHT)

Uitverkocht

Sorry, dit nummer is volledig uitverkocht en is daardoor niet meer op papier te bestellen. Alle artikels uit dit nummer zijn hieronder volledig terug te vinden.

Vanwege de zeer hoge kosten zijn we momenteel niet van plan om de nummers te laten bijdrukken. Neem een abonnement om er zeker van te zijn dat je geen enkel nummer mist.

Category: Jaargang 1

Beschrijving

Spookhuizen bouwen met de Production Pirates

Halloween in pretparken, dat betekent voor veel mensen vooral extra, tijdelijke spookhuizen bezoeken. Je vindt ze in allerlei soorten en maten, en wij waren wel eens benieuwd naar wat er allemaal bij komt kijken om zo’n spookhuis in elkaar te steken. Daarom gingen we op bezoek bij de Production Pirates, een productiebedrijf uit de Kempen dat vooral bekend staat voor hun pretparkshow en –evenementen. Maar wanneer het hen gevraagd wordt, dan bouwen ze met veel plezier ook tijdelijke spookhuizen voor Halloweenevenementen in pretparken. Na een wandeling door hun recentste creatie, La Colère D’Anubis in Parc Asterix, spraken we met hen over hoe je nu juist een goed spookhuis kan bouwen en waarop er allemaal gelet moet worden.

» Lees verder


Wie zit achter Looopings.nl?

“Pretparkfan zijn” betekent al jaren veel meer dan enkel op een frequente basis pretparken te bezoeken. Wie fan is, speurt dagelijks het internet af op zoek naar het laatste nieuws over de parken, naar reportages waarin anderen hun ervaringen en foto’s delen of discussieert op fora of sociale media over allerlei onderwerpen die met de pretparkwereld te maken hebben. Het aantal websites waar de fans daarvoor terecht kunnen groeide de afgelopen jaren exponentieel. Sommige websites focussen op een bepaald park, andere zijn algemeen, sommige verdwijnen na een tijdje, andere zijn dan weer gevestigde waarden geworden. Eén van die gevestigde waarden is, of we dat nu leuk vinden of niet, Looopings.nl.

» Lees verder


Halloween in Universal Studios Orlando

Net zoals vele pretparkfans droomde ik er van om ooit tot in Orlando (Florida) te geraken om er een bezoek te kunnen brengen aan pretparkresorts als Disney World, Universal Studios, Bush Gardens, Seaworld… en hun fantastische attracties. Eind september was het na jaren uitkijken eindelijk zo ver: twee weken ongestoord pretparkplezier in de pretparkhoofdstad van de wereld. Dat het een fantastische reis geworden is, dat kan je lezen in het volgende nummer van Brakesection Magazine maar we willen in dit nummer al even stil staan bij één van de evenementen die we bezocht hebben. We hadden er eigenlijk niet op gelet bij het plannen van de reis, maar het toeval wou dat de Halloween Horror Nights van Universal Studios van start gingen toen wij in Orlando waren. Geen twijfel mogelijk dus dat deze halloweenliefhebber een aantal avonden ging doorbrengen in het Universal Studios park.

» Lees verder


Getest: Shambhala in PortAventura

Elke achtbaanfanaat probeert steeds meer en meer zijn grenzen te verleggen. Hoe hoger, sneller, intenser,… Hoe liever! Enkel moeten wij soms wel wat geduld hebben voordat zo een record weer eens wordt verbroken. 10 jaar lang hebben Europese achtbaanfanaten moeten wachten op een nieuw Europees hoogte record. Van 2002 tot 2011 hield de Silver Star in Europa-Park, met zijn 73 meter hoogte, dat record in stand. Maar in 2012 kwam hier echter verandering in…

» Lees verder


Getest: Angry Birds Land in Thorpe Park

Een van de kleinere toevoegingen dit jaar in Europa is Angry Birds Land in Thorpe Park. In deze gloednieuwe zone zijn er maar liefst drie nieuwe attracties, waarvan één bestaande die een Angry Birds make-over kreeg. Iedereen heeft het spelletje wel al eens gespeeld, maar hoe moet je zoiets voorstellen in een pretpark?

» Lees verder


Halloween in Movie Park Germany

2014: Tijd voor de zestiende editie van het Halloween Horror Fest in Movie Park. Na het daverende succes van het vijftienjarig bestaan van dit evenement pakte Movie Park ook dit jaar weer flink uit met goede acteurs, spookhuizen en shows.

» Lees verder


Het concept: ‘t Herfstfestivael

Deze maand is ons concept iets anders dan in de vorige edities, speciaal voor de Halloween editie. Deze maand gaan we namelijk de strijd aan met de Halloween taferelen in de verschillende parken en hebben we een concept voor een ander soort evenement. Het concept van deze maand is ‘t Herfstfestivael.

» Lees verder


Het concept: Valkenstein

Voor deze achtbaan keren we even terug in de tijd. Een tijd waarin de prinsen en prinsessen nog lang en gelukkig leefden. Het moet een spectaculaire baan worden, iets uniek in de wereld, waarvoor iedereen wil afzakken naar het park.

» Lees verder