Aziatisch eten in Phantasialand

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 2 (2015) / #3 (Augustus 2015) / Aziatisch eten in Phantasialand
Aziatisch eten in Phantasialand

Restaurant Mandschu wordt al snel vergeten door de gemiddelde bezoeker. Wie de trappen op gaat en het vijvertje rondom het restaurant over steekt, komt nog meer in een Chinese wereld terecht dan in de rest van China Town. Het restaurant is op volledig authentieke wijze gebouwd met houtsnijwerken en andere ornamenten. Alles is gemaakt in China en voor het gebouw zijn er architecten en werkers uit China gekomen. Hiermee is dit een van de weinige echt Chinese gebouwen in Europa. 

Het restaurant kent tafelbediening. Tesamen met het opmerkelijke uiterlijk wordt dan al snel aangenomen dat het een duur restaurant is. Niets is echter minder waar. 

Overdag serveert Restaurant Mandschu diverse Euraziatische spijzen tegen zeer democratische prijzen. Een hoofdgerecht kost zelden meer dan twintig euro. Ondanks deze prijs, ligt de kwaliteit zeer hoog. Van een gebraden eend hoeft men hier niet te verwachten dat deze droog is. Ook kip, rund of garnalen zijn allemaal even goed bereid. De gerechten worden geserveerd met noedels of rijst, dit wordt vooraf aangegeven. Geen fan van rijst? Even netjes vragen of je noedels mag in plaats van rijst en dat wordt geregeld. De vriendelijkheid en service-bereidheid van het personeel kent hier geen grenzen.  

Hetzelfde mag gezegd worden van de keuken. Het betreft een open keuken die zich in het midden van het restaurant bevindt. De keuken is afgeschermd met glas om geurtjes in de keuken te houden. Achter het glas zijn de Aziatische koks in de weer om de gerechten met grootste zorg te bereiden. Aan alles wordt veel aandacht besteedt. Desondanks wordt er flink doorgewerkt, doorgaans hoeft u dan ook niet lang te wachten op uw gerecht. 

In de avond voert het restaurant een andere kaart. Deze kaart bevat wat duurdere gerechten die ook wat mooier zijn opgemaakt. Deze kaart wordt bijvoorbeeld gebruikt bij de Asia Nights of voor andere bijzondere evenementen. 

Het adembenemende interieur van het restaurant is prima te genieten tijdens de Wintertraum, of als het regent. Bij mooi weer raden we echter een plekje buiten op het terras aan. Op gezette tijden kan men dan genieten van de Show op het Chinese plein: Dinner Show.