Indoor gameplezier in Fort Fun

Indoor gameplezier in Fort Fun

Winter is coming

Fort Fun is een naam die bij verschillende doelgroepen verschillende belletjes doet rinkelen. Pretparkfans zullen vooral denken aan het charmante, langgerekte parkje in cowboythema, terwijl wintersportliefhebbers vooral denken aan Fort Fun Winterwelt. Tijdens de winter zijn de heuvels naast het pretpark namelijk een geliefd skigebied voor alpineskiërs, rodelfans en snowboarders. Om beide in de toekomst te kunnen combineren investeert Fort Fun tegenwoordig veel in indoorattracties om uiteindelijk een indoorbereik te hebben van zo’n 3000 vierkante meter dat ook in de winter zou kunnen openen. Wanneer dat precies zal kunnen gebeuren is nog niet helemaal duidelijk, maar er wordt alvast hard getimmerd aan de weg.

Zo opende het park vorig jaar de “Funny Fux Bau”-attractie, waarbij vier bezoekers tegen elkaar racen om als eerste door een parcours vol hindernissen en lasers te geraken. Ook dit jaar viel de keuze op een interactieve attractie: een “XD Dark Ride” van het Canadese bedrijf Triotech. In deze “FoX-Dome” nemen de bezoekers plaats in bewegende zitjes, terwijl ze met een 3D-bril op de neus zoveel mogelijk punten proberen te scoren.

De indoorattracties worden gecentraliseerd rond de ingang van het pretpark om bij een eventuele winteropening enkel dat gebied te moeten openen. Net zoals de “Funny Fux Bau” gebouwd werd in een bestaand gebouw (de voormalige cake-walk Crazy Washhouse), kreeg ook de “FoXDome” een plekje in een gebouw dat reeds in het park te vinden was naast de midgetgolf “Cowboy Golf College”.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #3 2015. Klik hier om dit nummer te bestellen.