Het concept: The Quest of Mushy

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 2 (2015) / #3 (Augustus 2015) / Het concept: The Quest of Mushy
Het concept: The Quest of Mushy

Gargantuan Wood 

Het verhaal gaat over een kleine schattige paddenstoel en zijn naam, je kon het al raden, is Mushy. Samen woont hij met zijn familie onder een grote wilg, waar ze veilig kunnen groeien en wonen. Het bos waar ze wonen is namelijk bewoond door grote reuzen, die maar al te graag zouden smullen van zijn paddenstoelenfamilie. Mushy vraagt zicht echter af waarom de reuzen hen willen opeten en waarom ze zich daarvoor moeten blijven verbergen. Op een dag trilt de grond weer door de grote stappen van één van de grote monsters. Door zijn nieuwsgierigheid huppelt Mushy er naar toe, meteen gevolgd door zijn familie om hem te redden. Helaas was de kleine Mushy naïef om te denken dat hij zijn vraag zou kunnen stellen aan zo’n groot monster. De reus raast door de familie tot alleen kleine Mushy kan vluchten en de aanval overleeft. Wanneer de kust veilig is, beseft Mushy dat hij alleen zal moeten blijven leven. Echter na enige tijd kan hij de eenzaamheid niet meer aan en vertrekt hij op een tocht, zoekend naar gezelschap. Hij wandelt door verschillende bijzondere gebieden: Windy Plains, Cascade Mountain en The Huge Fruit Garden, maar zonder resultaat. Wanneer hij in deze laatste aankomt, begint de grond weer te trillen en staat hij oog in oog met de reus die zijn familie verslond. Mushy verroert zich niet en net wanneer de reus hem wil grijpen, valt die op zijn knieën. De grote tranende ogen van de reus kijken Mushy aan en hij voelt de spijt van het grote vrouwelijke wezen. Ze wijst naar het fruit dat zich niet verroert en niet leeft. Mushy begreep het meteen, de reus dacht dat ook zijn familie zo was. De kleine paddenstoel beseft dat de klok helaas niet teruggedraaid kan worden en gaat de reus troosten. Daardoor neemt ze de kleine groente op en neemt ze hem mee. Een ongewone vriendschap is geboren en zo heeft Mushy een nieuwe toekomst. 

De attractie 

De uitdaging bij dit verhaal is om het te vertellen zodat de bezoekers het verhaal begrijpen en dat dit op een natuurlijke manier gebeurt. Daarnaast zijn er verschillende scènes die elk op hun eigen manier de bezoekers kunnen raken en emoties losmaken. Het vervoersysteem is een soort van powered inverted achtbaan die doorheen het verhaal rijdt. Er zitten namelijk stukken in waar de voertuigen moeten versnellen, vertragen en unieke bewegingen maken. Aan de hand van sensoren kan het stoppen wanneer nodig, zodat een scene zich opnieuw kan resetten. Er kunnen telkens twee volwassenen plaats nemen in een wagentje dat opgebouwd is uit allerlei soorten bladen van bomen, die bijna aan de lopende band doorheen de attractie gaan. 

De verschillende scenes bevatten animatronics die het verhaal uitbeelden en heel wat moderne technologie zoals project mapping, schermen die reageren op de bewegingen van de bezoekers… Om het verhaal wat te versterken is er doorheen de hele attractie onride muziek, namelijk een lied met lyrics die elke scene omschrijft. Hieronder vind je een overzicht van de rit: 

  • Mushy en zijn familie: De kleine Mushy, zijn ouders en zijn zusje huppelen vrolijk rond onder de grote wilg. Hier speelt het vrolijke muziekthema van de attractie. 
  • De komst van de reus: In deze scène trilt de grond zodat het lijkt alsof er een reus aankomt. Mushy huppelt vanonder de wilg richting twee grote gele ogen, waaronder de wagentjes rijden.  
  • Verdrietige Mushy: We komen terug bij de wilg, waar een huilende Mushy zijn traantjes naar beneden vloeien. Hier speelt eerder wat rustige pianomuziek. 
  • Begin van de reis: Mushy huppelt naast de bezoekers en kijkt regelmatig achterom om afscheid te nemen van de grote wilg. 
  • Windy Plains: In deze scene waait de wind heel sterk en Mushy vliegt doorheen de ruimte terwijl het wagentje mee heen en weer zwaait met daarna zelfs een helix. 
  • Cascade Mountain: Hier huppelt Mushy voorbij een grote waterval en spuiten af en toe kleine fonteinen naar boven die bezoekers kunnen natmaken door de vissen in het water. In deze twee bovenste scenes speelt alleen instrumentale muziek. 
  • Aankomst in de Giant Fruit Garden: Hier rijden de bezoekers samen met Mushy doorheen grote citroenen, aardbeien, appels, peren en allerlei andere soorten fruit. Op het einde van deze scene begint de grond te trillen. De reus is opnieuw op komst. Hier gaat de muziek in crescendo.  
  • De tranen van de reus: Ze zit op haar knieën en begint te huilen. Mushy troost de reus en hier speelt een vrij episch deuntje.  
  • Eind goed al goed: In deze laatste scene zie je Mushy op de schouder van de reus en kijken ze naar het prachtige landschap van het Gargantuan Wood.  

The Quest of Mushy 

Deze darkride is echt van het klassieke type, maar dan met moderne technologie. Het verhaal is simpel, begrijpbaar, spreekt zowel groot en klein aan, en heeft een leuke moraal. Ondanks dat het attractietype een soort achtbaan zou zijn, moet het gezien worden als een darkride. Vanuit dat opzicht is het een toevoeging aan een pretpark waarbij elke bezoeker er kan van genieten. Heb jij er zin in?