BSM Jaargang 1 Nummer 3 (UITVERKOCHT)

Uitverkocht

Sorry, dit nummer is volledig uitverkocht en is daardoor niet meer op papier te bestellen. Alle artikels uit dit nummer zijn hieronder volledig terug te vinden.

Vanwege de zeer hoge kosten zijn we momenteel niet van plan om de nummers te laten bijdrukken. Neem een abonnement om er zeker van te zijn dat je geen enkel nummer mist.

Category: Jaargang 1

Beschrijving

The Lost Temple in Movie Park Germany

Amper plaats, amper tijd en amper een budget… het zijn problemen die wel meer pretparken hoofdpijn bezorgen bij het bedenken, plannen en bouwen van een nieuwe attractie. Movie Park Germany bewijst dit jaar echter opnieuw dat het met de nodige creativiteit en enthousiasme mogelijk is om ondanks die beperkingen toch pareltjes van belevingen te bouwen.

» Lees verder


Op zoek naar Idéfix in Parc Astérix

Al vijfentwintig jaar lang kan je op een boogscheut van Parijs op bezoek gaan bij de gezelligste Galliërs ter wereld: Asterix, Obelix en hun vrienden. Parc Asterix bestaat dit seizoen 25 jaar en vierde dat met de opening van niet één maar vijf nieuwe attracties. Kinderattracties wel te verstaan, maar na de opening van de fantastische hangachtbaan Oz’Iris in 2012 voor jongeren en volwassenen is het niet meer dan verstaanbaar dat het park zich dit jaar opnieuw wat meer op de jongste bezoekers wou richten. In zeven maanden tijd werd een kleine familieachtbaan verwijderd en werd de nieuwe zone ‘La Forêt d’Idéfix’ opgebouwd.

» Lees verder


Zwemmen in pretparken

Wie het nieuws uit pretparken wat volgt heeft het ongetwijfeld ook al opgemerkt: binnenkort kan je amper nog een pretpark bezoeken zonder een zwembroek ik je rugzak. Heel wat pretparken in de buurt pakken binnenkort uit met een gloednieuw of vernieuwd zwembad. Pretparken en zwembaden, het lijkt al altijd een gouden duo geweest te zijn. In dit artikel duiken we de geschiedenis van de Belgische en de Nederlandse pretparken in en bekijken we wat de toekomst zal brengen op vlak van zwemplezier.

» Lees verder


Dagattractie: Panda’s in Pairi Daiza

Naar schatting 15 jaar geleden, deed ik een schooluitstapje naar het vogelpark Paradisio. Onlangs ging ik terug op bezoek en ontdekte ik de grootse metamorfose van het park. Dit jaar kreeg het de titel van beste dierenpark van België en ik kan het alleen maar bevestigen. De komst van de panda’s dit jaar zal absoluut nog voor een grotere groei zorgen van het park.

» Lees verder


Getest: Alpina Blitz in Nigloland

We hadden het in dit nummer al over een nieuwigheid in Frankrijk: ‘La Forêt d’Idefix’ in Parc Asterix. Wie echter meer houdt van gloednieuwe achtbanen, die raden we aan om een kleine 250 kilometer zuidwestwaarts verder te rijden.

» Lees verder


Getest: Mumbo Jumbo in Flamingoland

Het gebeurt wel eens dat een attractiebouwer een concept naar buiten waarvan je denkt: “Wat is dat in godsnaam!?”. Ondertussen zijn de meest gekke ideeën al voorgesteld, maar veel verder dan de tekentafel raken die concepten meestal niet. Toen S&S in 2007 met het ‘El Loco’-concept naar buitenkwam leek het alsof het een achtbaan was die ontworpen was geweest door iemand die net iets te diep in het glas gekeken had…

» Lees verder


Show: JUMP! in Phantasialand

Aanvankelijk waren we niet van plan om JUMP! te gaan bekijken. Na de goeie show van Christian Farla en de schaatsshow waarbij we ons moesten inhouden om niet te gieren van het lachen hadden we het wel gehad met de shows… Maar toen een zoveelste regenbui losbrak, net voor aanvang van de JUMP! show besloten we om het theater binnen te wandelen, de show uit te kijken en ondertussen wat droog te zitten. Hoewel de goochelshow de topper was, volgt JUMP! hem op de voet. Wat een verrassing!

» Lees verder


Overnachten in Efteling Bosrijk

Hoewel het bungalowpark van de Efteling al een tijdje geopend was, heeft het toch een tijdje geduurd voor we er een eerst keer overnacht hebben. We hadden al eens als dagbezoekers in het vakantiepark rondgelopen, maar omdat we een overnachting aan de dure kant vonden hadden we er nooit eerder geslapen. Toen er op een bepaald moment een promotie was voor abonnementhouders, hebben we besloten om toch eens te boeken…

» Lees verder


Het concept: Dystycho

Na een familie attractie en een thrill ride, nemen we een heel populaire attractie onder handen. Deze week is het concept een unieke coaster en die heet Dystycho.

» Lees verder