Op de werkvloer: Achter de knoppen van Baron 1898

Op de werkvloer: Achter de knoppen van Baron 1898

Goedemiddag Wim, stel jezelf eens even voor.

Wim: Mijn naam is Wim Smeyers en ik ben 32 jaar oud. Sinds 25 april 2016 werk ik in de Efteling en daarvoor heb ik tien jaar in Bobbejaanland gewerkt. Daar heb ik nog vijf jaar onder de familie Schoepen kunnen werken en daarna nog 5 jaar onder Parques Reunidos.

Hoe ben je in de Efteling terecht gekomen?

Wim: Eigenlijk is dat heel makkelijk te verklaren. Vorig jaar werd mijn contract bij Bobbejaanland niet vernieuwd. Toevallig zag ik op het internet dat de Efteling op dat moment nog personeel zocht en aangezien het even ver rijden is, heb ik er meteen gesolliciteerd.

Eén dag na het versturen van mijn sollicitatie kreeg ik al bericht dat ik een week later op gesprek mocht komen. Het eerste gesprek zelf verliep heel gezellig en gemoedelijk. Ook kregen we een kleine rondleiding om een idee te krijgen in welke organisatie we terecht zouden komen. Na nog een persoonlijk gesprek met enkele teammanagers werd er gezegd dat ik binnen de twee weken bericht zou krijgen, maar ik kreeg reeds twee dagen later een telefoon om te zeggen dat ik aangenomen was. De rest is geschiedenis.

En dan begint natuurlijk je opleiding.

Wim: Inderdaad. De opleiding begint met de interne regels van het park zelf en de aandachtspunten bij de attracties. Een week lang word je bijgestaan door een manager die je alles tot in de puntjes uitlegt en je wijst op de verschillende veiligheidsaspecten van het park en de attracties. Daar kwam voor mij dan nog een kleine twee weken bij om de specifieke operations van Baron 1898 aan te leren.

Nu sta je vast in dienst bij Baron 1898.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2017. Klik hier om dit nummer te bestellen.