Captain Jack! Een nieuw pretpark in Mol?

Captain Jack! Een nieuw pretpark in Mol?

Update Juni 2017: Jack Schoepen heeft aan de redactie laten weten dat door een probleem met de erfpacht van de grond Captain Jack niet in Mol kan worden gebouwd. Jack kijkt uit naar een nieuwe locatie en laat weten dat dat niet noodzakelijk in België hoeft te zijn. Ondertussen is er een nieuwe locatie op het oog met een veel grootser project, dat kan je allemaal in ons interview van oktober 2019 lezen.

Een bescheiden industrieterrein in Herentals herbergt ongetwijfeld één van de mooiste pretparkcollecties van België. Het pand van de familie Schoepen ziet er aan de buitenkant misschien industrieel uit, maar kreeg vanbinnen een bijzonder warm interieur dat een feest van herkenning is voor nostalgische fans van Bobbejaanland en de familie Schoepen. Grote foto’s, maquettes van attracties en elementen uit het ter ziele gegane Indian Art Museum van Bobbejaanland geven de kantoorruimtes en de vergaderzaal een ziel.

Het is in dit fantastisch decor dat ik door Jack ‘Jacky’ Schoepen verwelkomd wordt aan tafel met zijn partners Dirk Daems en Filip Bogaerts. “Vernoem ze zeker in je artikel,” zegt Jack, “want anders denken de mensen dat ik er alleen mee bezig ben.” Hij doelt op het ‘Captain Jack’-project, een gloednieuw pretpark dat in het teken staat van vliegtuigen, luchtvaart(geschiedenis) en alles wat bij een luchthaven komt kijken. De plannen zijn al langer bekend, maar het was tot nu toe moeilijk om er een beeld bij te vormen. Vandaar dat ik eens op bezoek wilde gaan en ook hartelijk ontvangen werd.

Typisch België

Jack droomt er al veel jaren van om een nieuw pretpark uit de grond te stampen. Al sinds de overname van Bobbejaanland door de groep Parques Reunidos denkt hij na over waar en wat hij zou kunnen openen. In het verleden vertelde hij al over zijn plannen voor een wintersportpark en ‘Bob City’, twee projecten die helaas het levenslicht nooit hebben gezien.

“Na ons vertrek bij Bobbejaanland waren we van plan om een groot wintersportpark te openen,” vertelt Jack. “Dat park zou onder andere een overdekte skipiste, een schaatsbaan en een iglodome gekregen hebben, maar dat is nooit echt van de grond gekomen. De locatie die we daarvoor op het oog hadden, een stuk landbouwgrond van 100 hectare achter discotheek Carré in Willebroek, was heel geschikt. Helaas lieten ze ons na vier jaar onderhandelen weten dat de grond een industriezone zou worden waarbij ons park niet echt paste. Dat hebben we toen maar laten varen, ook al vind ik het nog steeds een goed idee. Erg veel wintersportparken heb je in België namelijk niet.”

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2017. Klik hier om dit nummer te bestellen.