Spots uit, licht aan! Wickie Coaster – Plopsa Indoor Hasselt

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 4 (2017) / #1 (April 2017) / Spots uit, licht aan! Wickie Coaster – Plopsa Indoor Hasselt
Spots uit, licht aan! Wickie Coaster – Plopsa Indoor Hasselt

Wat anders een pikdonkere hal met wat sterretjes en enkele verlichte beelden is, is nu een lichtovergoten ruimte geworden wanneer Patrick van de technische dienst de dakluiken opent. Wat meteen opvalt is dat de achtbaan niet op een verharde ondergrond staat. De supports staan uiteraard op betonnen sokkels, maar verder bestaat de vloer van de hal uit aarde met daarover kiezelstenen en een onkruidwerende doek. Patrick toont ons ook hoe de zijkant van de track ingesmeerd is met een speciale olie. “We merkten dat we wekelijks een twee- à drietal zijwaartse wieltjes moesten vervangen door grote slijtage. Sinds we de track regelmatig insmeren met de olie, is dat gereduceerd naar hetzelfde aantal vervangingen maar dan op maandbasis,” vertelt Patrick. “De remmen hebben dan weer veel minder slijtage,” gaat hij door, “die zijn sinds de achtbaan in december 2005 opende nog maar één keer vervangen.”

Wanneer we de ruimte verlaten, gaan de dakluiken weer toe, de lichten uit en de spots opnieuw aan. De Wickie Coaster is weer vertrekkensklaar voor de volgende bezoekers!