Comics Station Antwerpen

Comics Station Antwerpen

Je vindt in Comic Station niet alleen mechanische attracties, maar ook allerlei interactieve elementen en doe-activiteiten die het (strip)verhaal echt tot leven brengen. In totaal zijn er een zestigtal attracties, verspreid over vier verdiepingen en 6000m². Genoeg dus voor uren familieplezier! Wij spraken met CEO Wim Hubrechtsen om het verhaal achter Comics Station te weten te komen.

Goeiemiddag Wim. Vertel eens, wanneer en hoe is het idee voor Comics Station ontstaan?

In het najaar van 2013 waren Jeroen Jespers en ik in gesprek met de grootste boekuitgever van de Benelux (WPG, het vroegere Standaard Uitgeverij) om strategisch advies te verlenen over hoe de uitgeverijen anno 2016 zouden moeten evolueren en voornamelijk wat ze met strips zouden kunnen doen. Strips zijn jarenlang de cash cow geweest van uitgeverijen en ze merkten toch dat dat nog altijd heel populair is, maar toch aan impact aan het verliezen was.

Letterlijk op een nacht kreeg ik het idee om een park te bouwen rond Belgische stripfiguren, want dat bestond nog niet. Een outdoor park is natuurlijk niet in één twee drie opgestart: de budgetten en de lead-time voor zulk project zijn veel groter, dus in diezelfde droom om een park uit de grond te stampen was een outdoor park al snel van tafel geveegd. Een indoorpark was dan logischerwijze het eerstvolgende waar ik aan dacht.

De volgende ochtend heb ik meteen mijn collega gebeld en gevraagd: “Wat denk je, een indoor park? We zouden daar toch eens over moeten nadenken.” Om 9u30 zaten we er al over te brainstormen en al om 11u30 stonden we hier al in het Centraal Station van Antwerpen.

Je zegt dat het idee voor een outdoor park meteen doorprikt werd, is het dan al altijd een droom geweest om een pretpark te openen of te runnen?

Ik heb altijd het voorrecht gehad om in de entertainmentsector actief te mogen zijn en ook om van dichtbij de exploitatie en de openingen van de Plopsa-parken mee te volgen. Mocht het ooit een droom geweest zijn, is die in zekere zin wel al ingevuld geweest. Het was zeker en vast geen streven om absoluut nog een nieuw park te openen. Het was eerder toevallig een idee dat me te binnen schoot en waarvoor ik en twee ex-collega’s de handen terug in elkaar hebben geslagen om onze schouders eronder te zetten.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2017. Klik hier om dit nummer te bestellen.