The Golden Forest kamers in Disney’s Sequoia Lodge Hotel

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 4 (2017) / #1 (April 2017) / The Golden Forest kamers in Disney’s Sequoia Lodge Hotel
The Golden Forest kamers in Disney’s Sequoia Lodge Hotel

Thema

Het hotel werd ontworpen door architect Antoine Grumbach. De meer dan duizend kamers zijn gethematiseerd naar de nationale parken van Amerika zoals het bekende Yellowstone. Vandaar dat er 500 sequoia’s geïmporteerd werden vanuit de Verenigde Staten, die omringd worden door de typische bergachtige ondergrond. De Disneyfiguren die terugkeren zijn Chip & Dale en de personages van de Bambi-films. Centraal in het hoofdgebouw is er de gezellige Redwood Bar & Lounge waar een gezellige grote openhaard voor de typische boshutsfeer zorgt. Ook het zwembad werd ingekleed met veel hout zodat het een ontspannende indruk geeft.

Locatie en prijs

Wat de locatie betreft, is Sequoia Lodge zeker niet slecht: het ligt recht tegenover Disney Village waardoor je op wandelafstand bent. Let op, hier spreken we wel over het hoofdgebouw. De andere gebouwen liggen er namelijk achter en dus kan het zijn dat je iets verder moet lopen. Gelukkig is er een shuttlebus die je kan nemen aan de ingang van het hotel tot aan het TGV station naast de pretparken. Qua prijs is Sequoia Lodge de tussenmaat, maar net door de locatie en die besparing tegenover de duurste hotels is dit voor heel wat fans hun favoriete Disney-hotel.

Golden Forest kamers en voordelen

Bij Sequoia Lodge heb je keuze uit vier kamertypes: de Standaard kamer, Montana kamer, Golden Forest kamer en een Golden Forest suite. Daarbij komt nog dat je kan kiezen tussen gewoon zicht of ‘lake view’, maar gezien het beperkte zicht vanuit het hoofdgebouw is die optie niet echt een aanrader. De Montana kamers zijn eigenlijk standaardkamers in het hoofdgebouw. De Golden Forest kamers hebben daarentegen nog andere voordelen.

Wanneer je aankomt in het hotel, is er een aparte incheckbalie waar je je kan aanmelden. Hier krijg je alle informatie mee en na wat invulwerk kan je naar de kamer. In vergelijking is er niet veel verschil met de standaardkamers: je hebt een kleine bar en een espressomachine voor koffie en thee. De kamers zouden ook iets ruimer zijn.

Waarom zou je dan wel kiezen voor zo’n Golden Forest kamer, behalve het apart inchecken? Wel, je hebt een extra Fastpass per dag die je kan gebruiken in het park (behalve tussen 13u en 16u). Daarnaast is er een speciale Golden Forest lounge waar je à volonté alcoholvrije en warme dranken kan krijgen. ’s Ochtends is dit de privé ontbijtruimte waar je zonder tijdsreservatie kan langsgaan voor een uitgebreid buffet inclusief pancakes met maple syrup! Om 16u kan je er een vieruurtje gaan eten (kleine taartjes, donuts…) of gezellig de krant lezen om even uit de drukte van de parken te zijn. Deze kamers zijn tot slot altijd in het hoofdgebouw dus over het algemeen dichterbij dan de standaardkamers.

Tips

Disneyhotel of een ander hotel? Dat is een vraag die je wellicht wel hebt bij het boeken van een meerdaagse in Disneyland Parijs. Prijs-kwaliteit kan een ander hotel soms meer bieden, maar je verlaat de ‘Disney bubbel’. Dat zijn subjectieve afwegingen. Voor abonnementhouders is een niet-Disney hotel in het algemeen voordeliger. Kijk tijdens het laagseizoen toch eens op een hotel booking site, want daar kan je soms de Disney hotels vinden zonder toegang tickets aan heel schappelijke prijzen. Ook de Golden Forest rooms staan in dat aanbod, dus gezien het algemeen lage prijzen zijn, zou ik zeker aanraden om van de voordelen te genieten.

Opgelet! Vanaf 29 maart 2017 wordt het hotelaanbod aangepast. Dat betekent dat het ontbijt niet langer zal inbegrepen zijn in een standaardkamerreservatie. Hou daar dus rekening mee bij het boeken van een verblijf!