In het archief: Wat ging er mis met Six Flags in Europa?

In het archief: Wat ging er mis met Six Flags in Europa?

We nemen je mee naar een woelige periode in de tijd, scheiden de broodje aap-verhalen van de realiteit en leiden je stapsgewijs tot het antwoord op die vraag. Maar laten we eerst de decors bouwen vooraleer het toneel van start gaat.

Walibi anno 1990

De volledige geschiedenis van Walibi Belgium bespreken is hier niet aan de orde, maar sommige aspecten uit het lange verhaal van het groeiende Walibi-imperium zijn van noodzakelijk belang om ook de Six Flags-flop te begrijpen. Eddy Meeùs is de man achter Walibi en deze man zag het groots. Zijn visie was kortweg om een bedrijf op te starten, het groter te laten worden, en het uiteindelijk op een hoogtepunt met een zo groot mogelijke winst te verkopen.

Van een verkoop was echter geen sprake aan het eind van de jaren tachtig. De Walibi-groep ontstond en het Franse Walibi Rhône-Alpes werd het eerste nieuwe lid. Meerdere Europese pret- en waterparken volgden al vlug. Het Flevohof, Bellewaerde Park, Big Bang Schtroumpf: het was slechts het topje van de ijsberg. Ook werden er nieuwe parken gebouwd, waaronder Mini-Europa en Walibi Aquitaine.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2017. Klik hier om dit nummer te bestellen.