BSM Jaargang 2 Nummer 2 (UITVERKOCHT)

Uitverkocht

Sorry, dit nummer is volledig uitverkocht en is daardoor niet meer op papier te bestellen. Alle artikels uit dit nummer zijn hieronder volledig terug te vinden.

Vanwege de zeer hoge kosten zijn we momenteel niet van plan om de nummers te laten bijdrukken. Neem een abonnement om er zeker van te zijn dat je geen enkel nummer mist.

Category: Jaargang 2

Beschrijving

Nieuw in Toverland: Maximus’ Blitz Bahn

inl_1

Attractiepark Toverland heropende dit jaar een klassieker als een nieuwe attractie; een gewaagde keuze waarvoor andere parken in het verleden ook kozen en daarop genadeloos afgerekend werden. Toverland daarentegen slaagt er wel in om ermee weg te komen. Niet alleen omdat de attractie zelf helemaal vervangen werd, maar ongetwijfeld ook omdat het park de vernieuwing aangreep om een rijk achtergrondverhaal bij de attractie te verzinnen en dat verhaal ook knap in thematisering, decoratie en effecten heeft kunnen omzetten.

» Lees verder


Oblivion – The Black Hole in Gardaland

oblivion1

Binnen iets minder dan een maand zit het lange wachten er eindelijk op en opent in de Efteling de nieuwe dive coaster Baron 1898. ‘De baron’ zal echter niet de eerste duikachtbaan zijn die dit jaar opent op het Europese vasteland. Eind maart opende in het Italiaanse pretpark Gardaland de nieuwe achtbaan Oblivion: The Black Hole, die in vele opzichten het grote broertje van Baron 1898 genoemd kan worden. Het Pretparken.be-testteam trok daarom afgelopen maand naar het Gardameer om onder een stralend zonnetje in vrije val een tunnel in te duiken.

» Lees verder


Op de koffie bij Wouter Dekkers

DSC07527

Hoewel hij geen onbekende is voor veel pretparkfans, is online bizar weinig informatie over Wouter Dekkers, General Manager Attractie- en Vakantiepark Slagharen, te vinden. Op wat losse artikels over nieuwe attracties die hij opende en een goed uitgebouwde LinkedIn-pagina na, levert de zoekterm ‘Wouter Dekkers’ in Google weinig op… We trokken naar Slagharen voor een lang en uitgebreid gesprek met Wouter Dekkers over zijn leven voor de pretparken, over Sig Flags Holland, Star Parks, Movie Park Germany, Attractie- en Vakantiepark Slagharen, Aqua Mexicana en zijn toekomstvisie.

» Lees verder


40 jaar Europa-Park. Een geschiedenis in vogelvlucht.

mack

Europa-Park, het grootste pretpark van Duitsland en na Disneyland Parijs het drukst bezochte pretpark van Europa, mag dit jaar veertig kaarsjes uitblazen! Het park viert die verjaardag uitgebreid met een groot verjaardagsfeest op 11 juli, een nieuwe attractie (een 360-graden bioscoop) en een vernieuwde parade. In dit artikel nemen we je mee op reis doorheen de geschiedenis van dit bijzondere pretpark en de familie Mack.

» Lees verder


Liechtenstein – Italia – Deutschland

Italie-Limone

La bella Italia. Het land van de pizza, de pasta, de Renaissance en de vespa. Niet alleen is Italië een land voor cultuurliefhebbers, maar ook de natuurliefhebbers komen er aan hun trekken. Omdat Italië met het Gardameer cultuur en natuur in een totaalpakket aanbiedt, kozen we ervoor om met de auto richting il lago di Garda te trekken. Aangezien het prachtige meer echter zo’n duizend kilometer van ons landje verwijderd is, maakten we twee tussenstops: een in de dwergstaat Liechtenstein, en een in Duitsland. Natuurlijk konden ook enkele pretparken op onze tocht niet ontbreken. Stap in, we vertrekken!

» Lees verder


Slapen op safari in Serengeti Park

safari (3)

In het vorige nummer bespraken we de sterrenhotels van Phantasialand. Deze keer pakken we het iets avontuurlijker aan en kiezen we voor de prachtige lodges die grenzen aan de Afrikaanse Serengeti, namelijk die van Serengeti Park.

» Lees verder


California Grill in Disneyland Parijs

inl_6

Verfijnd eten wordt meestal niet geassocieerd met pretparken. Hamburgers, frieten en pizza, dat wel. Maar toch is het in veel pretparken mogelijk om van culinaire gerechten te genieten. Disneyland Parijs heeft bijvoorbeeld heel wat klasserestaurants. We nemen jullie mee naar het ‘California Grill’ restaurant in het Disneyland Hotel, waar je kan eten met zicht op Disney Dreams.

» Lees verder


Het ontstaan van de achtbaan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De geschiedenis van de achtbaan is in grote lijnen de meeste lezers wel bekend. De details daarentegen vaak helemaal niet. In dit artikel nemen we het prille begin onder de loep.

» Lees verder


De top 5: Attracties uit het verleden

pic6_big

We zitten in een tijd van komen. Baron 1898, The forbidden caves, Walibi Holland én Belgium die met een nieuwe coaster uitpakken, een woodie voor Plopsaland… Maar er is ook een tijd van gaan. En soms gaat dat niet zonder spijt. De meeste parken in België hebben een woelige en lange geschiedenis met als resultaat een heleboel verdwenen rides om te missen. Brakesection koos uit een jammerlijk grote selectie vijf Belgische attracties die we liever niet hadden zien gaan.

» Lees verder


Het concept: Wet Painter

concept3

Het concept blijft een vaste waarde in het vernieuwde Brakesection Magazine. Elke editie brainstormen we opnieuw over een nieuwe attractie. Dit kan een bestaand type zijn, waar we ons eigen verhaal aan geven, of een gloednieuw attractie type dat een meerwaarde kan bieden in een pretpark. De zomer staat voor de deur en buiten begint het al iets warmer te worden. Welke attractie krijgt dan meestal de langste wachtrij? Een waterattractie natuurlijk! De attractie van deze editie is Wet Painter.

» Lees verder


En verder:

  • Nieuwsoverzicht
  • Funzone