California Grill in Disneyland Parijs

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 2 (2015) / #2 (Juni 2015) / California Grill in Disneyland Parijs
California Grill in Disneyland Parijs

California Grill, gelegen op de middelste verdieping van het Disneyland Hotel, is een “fine dining” restaurant. Een restaurant dus uit de hogere prijsklasse van de horecagelegenheden die het park te bieden heeft, maar voor de prijs die je er betaalt krijg je heel wat terug. Dat ontdekten we zelf toen we er onlangs gingen eten. 

Wanneer we aankomen tegen acht uur ‘s avonds en ons aanmelden aan de ingang van het restaurant valt op hoe rustig en sereen het er allemaal aan toegaat. Het restaurant straalt een kalme sfeer uit met Franse en Californische stijlelementen.  

Elke tafel heeft rondom een zee van ruimte zodat je steeds het gevoel hebt een privétafel te hebben. Vraag vriendelijk een tafeltje aan het raam en je krijgt bovenop het lekkere eten ook een prachtig uitzicht over Main Street met in de verte het kasteel en het park errond. 

Na het plaatsnemen aan tafel brengt je persoonlijke ober, die de gehele avond tot je beschikking staat, een iPad waarop het menu van het restaurant te vinden is. Persoonlijk mag je best letterlijk nemen. Elke ober, één voor één uitgedost in een tot in de puntjes verzorgd kostuum, heeft maximaal vier tafels onder zijn hoede. 

Zoals gewoonlijk in Disneyland Parijs kan je ook in California Grill à la carte eten of een menu kiezen, waarbij je dan steeds enkele keuzes krijgt per gang. Ook een kindermenu of een vegetarisch menu zijn op de iPad terug te vinden. 

We kiezen voor het standaard menu en nemen daarbij een aperitief van het huis en een heerlijke huiswijn. De prijs van dit menu is 55 euro, zonder dranken. 

Als voorgerecht neem ik de Terrine van Foie Gras met gember brood, overgoten met chocolade. Een grote portie is het zoals verwacht niet, maar het gerecht blijkt wel redelijk vullend te zijn. De smaken zijn ook zeer goed op elkaar afgestemd zodat niets overheerst. 

Voor het hoofdgerecht valt de keuze op het langzaam in rode wijn gekookte rundsvlees, compote van groene kool en peren geroosterd in rode wijn. Dit alles wordt geserveerd met een lekkere aardappelgratin en is meer dan voldoende om je buikje te vullen. Opnieuw is het gerecht heel mooi gepresenteerd en smaakt het overheerlijk. 

Als dessert volgden we suggestie van onze ober, Snow White’s Delight. Deze heerlijke zoetigheid is een knipoog naar de giftige appel uit het sprookje Sneeuwwitje, wat het gerechtje heel mysterieus maakt. Het ziet er niet alleen schitterend uit, ook de smaak is verrukkelijk. 

Na het dessert krijgen we nog twee vragen van onze ober. Of we nog een degustiefje willen (betalend natuurlijk) en, hier komt het, of we Disney Dreams willen bekijken vanop het terras. Natuurlijk willen we dat! Met een Amaretto in de hand genieten van een prachtige zicht op Disney Dreams, wie wil dat nu niet? Op het terras en in het restaurant wordt daarbij zelfs de muziek van de avondshow afgespeeld, zodat we niet moeten luisteren naar wat klanken in de verte. Je zou van minder stil worden. 

Na betaald te hebben en nog een vriendelijke groet en tot ziens gekregen te hebben van onze ober verlaten we voldaan California Grill met het idee dat we zeker nog eens terugkeren. 

Is California Grill een aanrader? Zeker en vast… Als je er het geld aan wil voor uitgeven. Vergeet daarbij echter niet dat je niet enkel betaalt voor het eten. Het restaurant is door zijn bijzonder unieke locatie om van Disney Dreams te kunnen genieten een ervaring op zich. Reserveer op voorhand een tafeltje en geniet enkele uren van de gastvrijheid van het restaurant en zijn personeel. En wie weet, misschien zien we elkaar daar wel eens. 

Opgelet: Het menu wijzigt na verloop van tijd. Het is dus mogelijk dat bovenstaande gerechten niet meer verkrijgbaar zijn. Nu, laat dat je vooral niet tegenhouden. De gerechten zijn steeds erg verfijnd, met een Californische toets en klaargemaakt door de beste chef-koks van Disneyland Parijs!