Nieuw in Toverland: Maximus’ Blitz Bahn

Nieuw in Toverland: Maximus’ Blitz Bahn

De Woudracer, een onverwachts succes

Meer dan tien jaar geleden, in 2004 om precies te zijn, werd het Limburgse attractiepark Toverland in een klap het grootste indoorpretpark van Europa. In dat jaar opende het park namelijk het ‘Magic Forest’, een tweede, gloednieuwe indoorhal naast het reeds bestaande ‘Land van Toos’ met daarin een zestal nieuwe attracties, nieuwe horecapunten en een zaal voor confertainment. De nieuwe publiekstrekker moest de Boosterbike worden, een achtbaan die naast de hal gebouwd werd waarbij de bezoekers op motorfietsen gelanceerd werden tot een snelheid van 75 km/u.

Aanvankelijk was het echter niet deze wereldprimeur die het Magic Forest op de kaart zette – vermoedelijk omdat de achtbaan pas later dan voorzien kon openen – maar wel de Woudracer. Deze gemotoriseerde bobsleeattractie, waarbij de bezoekers zelf de snelheid kunnen bepalen, werd de nieuwe attractie waar iedereen het aanvankelijk over had. Wiegand, een Duits bedrijf dat veel succes kent met verschillende soorten rodelbanen, stond in voor de bouw van de attractie die bijzonder populair bleek te zijn, ondanks het lange wachten wegens de lage capaciteit. Caroline Kortooms, directrice van Toverland, schreef tijdens de Toverland Fanday in 2014 het succes toe aan de interactiviteit en het brede doelpubliek: een attractie die boeiend blijft voor jong en oud.

Auf Wiedersehen Urwald, Willkommen in Österreich!

Maar na tien jaar bijna dagelijks rondjes te rijden en met ongeveer een miljoen kilometer (!) op de teller van elke bobkart bleek vorig jaar dat de Woudracer dringend aan vervanging toe was omdat de onderhoudskosten te hoog werden. Toen het gerucht over het mogelijke verdwijnen van de Woudracer de vele pretparkfora bereikte, werd druk gespeculeerd over de toekomst. Voor veel fans leek iets nieuws de beste optie, een Powered Coaster van Mack Rides werd door velen genoemd als de ultieme oplossing, maar waarom? Waarom zou je een attractie die zo goed bij je park past en in het DNA van het park ingebed is, afstaan? En inderdaad, Toverland liet de Woudracer terugkeren… in een volledig andere vorm.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #2 2015. Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met de ToverlandFansite. Bezoek hun website voor alle nieuwtjes en informatie over Toverland en vergeet hen niet te volgen op Facebook en Twitter voor het laatste nieuws en live-updates uit het park!