Slapen op safari in Serengeti Park

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 2 (2015) / #2 (Juni 2015) / Slapen op safari in Serengeti Park
Slapen op safari in Serengeti Park

Het park 

Serengeti Park is een gezellig en prachtig pret- en safaripark nabij Hodenhagen, zo’n zestig kilometer van Hannover. Je vindt er een Tivoli Large, een log flume, enkele thrillrides en kinderattracties, maar de meest unieke attractie moet toch wel de Aquasafari zijn. In een Florida-Airboat, een speedboot aangedreven door een gigantische Propellor, vlieg je over het water en kom je zelfs King Kong tegen! 

Hou je niet zo van al dat avontuur? Ga dan op safari met de speciale busjes van het park of neem je eigen auto. Je trekt door een gigantisch gebied met talrijke prachtige dieren zoals leeuwen, giraffen, struisvogels en zebra’s. 

Na al dat avontuur rust je natuurlijk graag eventjes uit en ook daar heeft het Serengeti park ook aan gedacht. Met twee verschillende accommodaties, namelijk de Safari en Masai Mara lodges, biedt het park een mooie verblijfplaats aan. 

Safari 

Sinds 2007 kan je overnachten voor of na een dagje Serengeti park. Het park bouwde toen klassieke lodges vlak naast het park. Deze huisjes zijn vergelijkbaar met bijvoorbeeld die van Heide Park. 

Er zijn tachtig safari lodges voorzien die ingedeeld zijn in twee categorieën: Comfort en King comfort. De Comfort Safari lodges zijn geschikt voor groepen vier personen, terwijl de King comfort Safari lodges een capaciteit hebben van vier tot zes personen. Beide soorten lodges zijn voorzien van een TV, koelkast, WiFi en kamerlinnen. Voor de sportievelingen onder ons is er ook een fitnessruimte op het complex voorzien. 

Een verblijf voor vier personen in juli in de Comfort lodges kost € 33* per persoon per nacht en in de King comfort lodges € 41*. 

Masai Mara 

Sinds 2014 heeft Serengeti Park er een nieuwe accommodatiemogelijkheid bij: de Masai Mara lodges. Dit nieuwe gebied, iets verder gelegen van het park dan de Safari lodges, telt veertig hutjes voor maximaal vier personen. De lodges zijn helemaal ondergedompeld in een Afrikaans sfeertje en zijn dus een aanrader als je houdt van de natuur en meer bepaald van de Savanne! 

Wanneer je aankomt, moet je je melden in een soort hut waar je je sleutelbos krijgt. Hier hangt een sleutel aan voor jouw lodge, maar er hangt ook een chipkaart aan zodat verschillende poorten kan openen. Deze kaart moet je scannen aan een groot elektrisch hek om het complex te kunnen verlaten of betreden. Maar wat nog leuker is, is dat je er ook onbeperkt toegang mee krijgt tot het park zelf via enkele poortjes langs de Safari lodges. Zo kan je na het avondeten nog een wandelingetje door het park maken. Het is een erg speciale belevenis om door een verlaten park te wandelen bij valavond. Je ziet alle attracties in volledige rust en je wandelt over brugjes over het water in alle rust. 

De lodges zelf liggen in een Savanneachtige omgeving met veel grassen. De hutten liggen in een ovaal rond en groot dierenverblijf, afgebakend met een gracht water. Dat betekent dat je ’s avonds, zittend op je terrasje, een prachtig zicht hebt op een echte Savanne met wilde dieren die op enkele meters van jou zitten. Er zitten giraffen, struisvogels en een soort van gazelles. 

De aankleding van de lodges is ook werkelijk prachtig gedaan. Zowel de buiten- als binnenkant straalt Afrika uit. Binnenin zie je een rieten plafond, Afrikaanse maskers, typisch felgekleurde kussens en banken. Ook de badkamer is erg mooi gemaakt, zo is de kraan volledig van bamboe gemaakt. De badkamer zelf was wel wat aan de krappe kant, maar ze had vloerverwarming! Alle comfort had je hier dus echt wel in deze lodges! 

Een verblijf voor vier personen in juli kost € 39* per persoon per nacht. 

Restaurant 

Wanneer je in de Masai Mara lodges verblijft, is het al een heuse expeditie om naar het Savanne Lodge Restaurant te gaan. Om de zoveel tijd komt een safaribusje het complex opgereden en moet je met een houten laddertje erin kruipen om vervolgens door het stoffige zand nar het restaurant te rijden. Een hele beleving! Uiteraard kan je er ook te voet naartoe wandelen. Het restaurant is gelegen vlak naast de Safari lodges. 

Het restaurant zelf is mooi aangekleed en is bijzonder groot en erg proper. Het themabuffet ‘s avonds vond ik persoonlijk wel eerder aan de beperkte kant. Hoewel het niet zo uitgebreid was, kon iedereen er wel iets naar zijn smaak vinden, al was dat in sommige gevallen friet met nuggets. Het dessertbuffet was oké, maar opnieuw niet erg uitgebreid. Hetzelfde geldt voor het ontbijt. 

Een buffet in het Savanne Lodge Restaurant kost € 14,80* per persoon. 

Conclusie 

Als je een bezoekje aan Serengeti Park plant en ervoor of erna nog ergens anders naartoe gaat, is een verblijf in de Masai Mara lodges erg aan te raden. Het is er erg mooi en biedt een unieke totaalbelevenis met het park erbij. 

*Alle prijzen zijn onder voorbehoud. Voor alle info en gedetailleerde prijzen kan je terecht op de volgende site: http://www.serengeti-park.de/uebernachten 

Weetjes: 

  • Masai Mara is een natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia en grenst aan de Serengeti-vlakte. 
  • Er leven 1500 dieren in Serengeti park op een oppervlakte van 120 hectare. 
  • De Safari lodges komen overeen met een driesterrenhotel. 
  • Honden kunnen er ook verblijven voor € 6,50* per nacht.