Oblivion – The Black Hole in Gardaland

Oblivion – The Black Hole in Gardaland

Het verhaal

Het achtergrondverhaal dat Gardaland bedacht voor de nieuwe achtbaan begint al in 1975, niet toevallig het jaar waarin gestart werd met de bouw van het pretpark. Op een nacht zou een oranje gloed waargenomen zijn die de grond opwarmde, maar waar verder niet veel aandacht aan geschonken werd… Tot de zomer van 2014. 

Op 19 juli 2014 verschijnt boven Gardaland een gigantische oranje spiraal, een onbekend fenomeen dat de aandacht trekt van onderzoeker Elizer Bauer en zijn team. ‘Ginger, zoals ze de spiraal noemen, blijkt de grond in het pretpark te verhitten tot meer dan 1200 graden Celsius en een bijzonder sterke aantrekkingskracht te hebben: alle meetinstrumenten die naar Ginger gestuurd worden, worden erin opgeslokt. Als de onderzoekers er al in slagen om de instrumenten informatie te laten terugsturen, dan komt die informatie telkens terug uit het jaar 1975. 

Wanneer de spiraal plots in het niets verdwijnt en de grond afkoelt, beslist het team om de plek te onderzoeken. Ze vinden er een vreemd, spiraalvormig object dat ze het ‘pipedom’ noemen. Onderzoek wijst uit dat het object gemaakt werd in de jaren ‘70 uit een speciale legering, grafeen. Dr. Bauer en zijn team zitten met de handen in het haar: hoe kan een object gemaakt zijn in de vorige eeuw, terwijl het materiaal waaruit het bestaat, grafeen, pas uitgevonden werd in 2003? Wat hebben Ginger, de verbrande grond, het ‘pipedom’ en de jaren ‘70 met elkaar te maken? Operation Orange wordt opgestart. 

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #2 2015. Klik hier om dit nummer te bestellen.