Het concept: Wet Painter

Het concept: Wet Painter

Moody Cats 

Deze keer gaan we werken met een minder uitgebreid verhaal, maar wel met enkele leuke personages. De centrale woorden naast ‘water’ zijn ‘kleur’ en ‘emoties’. Met die kernwoorden gingen we aan de slag om een leuke waterattractie te maken voor de hele familie. 

Als bezoekers nemen we plaats in een kleurrijk vaartuig waarmee we de hele baan zullen schilderen en daarmee een wilde waterrit zullen maken vol emoties. De gekleurde wezentjes die we onderweg zullen tegenkomen, zijn de Moody Cats! Deze beestjes gaan ons verrassen, blij doen voelen of ons zelfs doen schrikken. Er zijn zeven verschillende soorten. Allereerst zijn er de Blue Cats, die houden van rust en stilte. Ze brengen bezoekers dan ook in een oase van rust. De tweede groep zijn de Naughty Cats. Groep drie wordt gevormd door de Grey Cats. Zij zijn eerder grijze muizen dan poezen doordat ze zo saai zijn. De vierde groep, de Lovely Cats, zijn dolverliefd en lopen altijd per twee. Je zou haast zelf verliefd worden op deze rode beestjes! Groep vijf zijn de Green Cats. Deze avontuurlijke viervoeters willen samen met jou een wilde rit beleven en zo wordt de attractie net iets spannender. Wanneer het echt spannend wordt, komen we bij de zesde groep: de Purple Cats. Zij doen er alles aan om ons te doen schrikken en hier komt de attractie op zijn hoogtepunt. De laatste en zevende groep zijn de Party Cats. Om de goeie afloop van het schilderen te vieren, willen deze oranje katjes samen met jou dansen en zingen. Het wordt dus geen rollercoaster van emoties, maar wel een echt wateravontuur! 

De attractie 

Wat waterattracties betreft heb ik sinds een paar jaar een nieuw favoriet type: ‘Spinning Rapids’ van White Water Attractions en Hopkins Rides. De bekendste dichtbij staat in Parc Astérix die we kennen als l’Oxynarium. Vroeger had ook Bobbejaanland de Bobby Drop staan, een kleiner model. Wet Painter is dus van dit type wat zorgt voor een leuke, spannende en gevarieerde ritbeleving. 

Het thema brengt je als het ware in een andere wereld, aangezien de Moody Cats niet zo realistisch zijn. Kinderen zullen er dol op zijn om alle katjes te zoeken in de attractie. Elke zone met de kleine katjes zal ook zijn eigen soundtrack en feel hebben. In zijn geheel is de attractie eerder cartoonesk en dus vrij anders dan alle concepten die we hiervoor hadden. Maar laten we nu even de attractie van dichterbij bekijken! 

We beginnen met een wachtrij waar bezoekers gekleurde pootafdrukken moeten volgen tot ze bij een van de twee grote verfpotten komen. Deze zijn het in- en uitstapstation, die het geheel een imposante indruk moeten geven. De eerste verfpot waar bezoekers kunnen instappen is volledig wit vanbinnen. Hier begint de kleurrijke reis en vertrekken de bezoekers naar de eerste zone. In de blauwe zone met de Blue Cats speelt een rustgevend deuntje, waar je kennis maakt met de poesjes. Sommige zijn aan het mediteren, terwijl andere aan het slapen of aan het zonnen zijn. Kortom, dit zijn de eerder brave diertjes in vergelijking met de volgende zone. De gele zone zit vol speelse Naugthy Cats. Deze zie je overal en sommige hebben een waterpistool om bezoekers nat te spuiten. Ook boven je hoofd ben je niet veilig! De ultieme manier om nat te worden: een waterstraal midden in de vaart. In de derde zone wordt het serieuzer, want dit is eigenlijk een recht stuk richting de lifthill. Hier staan aan beide kanten van de vaargeul de Grey Cats met hun norse en serieuze blikken. De lifthill zelf is volledig overdekt, want dit is de rode zone. Hier speelt uiteraard een romantisch deuntje terwijl je naar boven gaat tussen de verliefde rode katjes. 

Eens je boven bent, kan het avontuur beginnen bij de Green Cats. Hier begint de baan meteen af te dalen waardoor je vrij snel vaart tussen heel wat bomen en struiken. Boven je zie je Green Cats heen en weer slingeren en tussen de struiken steken ze hun kopjes uit. Plots wordt alles paars en dat betekent dat we nog sneller gaan. De Purple Cats hebben sproeiers boven de baan om de bezoekers te plagen en ervoor te zorgen dat ze zeker nat worden. Daarnaast hebben ze rookmachines en geluidseffecten om je te doen schrikken en zo naar de drop te varen. Dit is uiteraard het grote schrikeffect voor de mama’s die dan toch overtuigd werden om mee te gaan. Gelukkig kom je beneden in de oranje zone met de Party Cats. Zij hebben alles versierd met slingers, vlaggetjes en meer. Ze dansen en zingen om je heen om de goeie afloop te vieren. Wanneer je de tweede verfpot binnenvaart, zie je dat de Moody Cats ook hier te vinden zijn. De zeven kleuren zijn binnenin overal terug te vinden en in deze kleurrijke omgeving kan je de attractie verlaten. 

Wet Painter 

Om samen te vatten is Wet Painter een waterattractie voor het hele gezin. Het attractietype zorgt voor een unieke ervaring die je niet overal kan vinden. Er is humor, spanning en beleving, wat bijdraagt dat het de moeite waard is om deze neer te zetten. De Moody Cats kunnen zorgen voor een extra inkomst uit merchandising mits een goeie strategie. Het enige wat je nodig hebt is veel plaats en dit best in een bestaande groene omgeving, bij voorkeur op grond met hoogteverschillen. Op die manier integreer je de attractie in een gebied, wat ze veel mooier en aangenamer maakt. Heb jij er zin in?