Het concept: Wet Painter

Het concept: Wet Painter

Moody Cats 

Deze keer gaan we werken met een minder uitgebreid verhaal, maar wel met enkele leuke personages. De centrale woorden naast ‘water’ zijn ‘kleur’ en ‘emoties’. Met die kernwoorden gingen we aan de slag om een leuke waterattractie te maken voor de hele familie. 

Als bezoekers nemen we plaats in een kleurrijk vaartuig waarmee we de hele baan zullen schilderen en daarmee een wilde waterrit zullen maken vol emoties. De gekleurde wezentjes die we onderweg zullen tegenkomen, zijn de Moody Cats! Deze beestjes gaan ons verrassen, blij doen voelen of ons zelfs doen schrikken. Er zijn zeven verschillende soorten. Allereerst zijn er de Blue Cats, die houden van rust en stilte. Ze brengen bezoekers dan ook in een oase van rust. De tweede groep zijn de Naughty Cats. Groep drie wordt gevormd door de Grey Cats. Zij zijn eerder grijze muizen dan poezen doordat ze zo saai zijn. De vierde groep, de Lovely Cats, zijn dolverliefd en lopen altijd per twee. Je zou haast zelf verliefd worden op deze rode beestjes! Groep vijf zijn de Green Cats. Deze avontuurlijke viervoeters willen samen met jou een wilde rit beleven en zo wordt de attractie net iets spannender. Wanneer het echt spannend wordt, komen we bij de zesde groep: de Purple Cats. Zij doen er alles aan om ons te doen schrikken en hier komt de attractie op zijn hoogtepunt. De laatste en zevende groep zijn de Party Cats. Om de goeie afloop van het schilderen te vieren, willen deze oranje katjes samen met jou dansen en zingen. Het wordt dus geen rollercoaster van emoties, maar wel een echt wateravontuur! 

De attractie 

Wat waterattracties betreft heb ik sinds een paar jaar een nieuw favoriet type: ‘Spinning Rapids’ van White Water Attractions en Hopkins Rides. De bekendste dichtbij staat in Parc Astérix die we kennen als l’Oxynarium. Vroeger had ook Bobbejaanland de Bobby Drop staan, een kleiner model. Wet Painter is dus van dit type wat zorgt voor een leuke, spannende en gevarieerde ritbeleving. 

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #2 2015. Klik hier om dit nummer te bestellen.