BSM Jaargang 2 Nummer 4 (UITVERKOCHT)

Uitverkocht

Sorry, dit nummer is volledig uitverkocht en is daardoor niet meer op papier te bestellen. Alle artikels uit dit nummer zijn hieronder volledig terug te vinden.

Vanwege de zeer hoge kosten zijn we momenteel niet van plan om de nummers te laten bijdrukken. Neem een abonnement om er zeker van te zijn dat je geen enkel nummer mist.

Category: Jaargang 2

Beschrijving

Cú Chulainn in Tayto Park

Achtbanen en Ierland: een match made in heaven? Niet bepaald. Tot vorig jaar was de grootste achtbaan in de Ierse geschiedenis een kermisbaan van het beruchte Pinfari. Daarnaast zijn er her en der nog een paar kinderachtbaantjes in schimmige pseudo-pretparkjes. Of tenminste, totdat op 6 juni van dit jaar de eerste grote coaster van Ierland opende: Cú Chulainn!

» Lees verder


Op bezoek bij IMAscore

Ze hadden het in 2009 nooit durven dromen toen ze hun gloednieuwe bedrijf opstartten, maar ondertussen behoren ze tot de Europese top wanneer het op pretparkmuziek aankomt. Brakesection Magazine ging op bezoek bij het Duitse IMAscore in Paderborn en kreeg er een rondleiding door de immer joviale en bijzonder enthousiaste medeoprichter Xaver Willebrand.

» Lees verder


Halloween Panic Attacks in Walibi Belgium

Marketing directeur Marc Guffens stelt me hem voor als ‘Mister Halloween’, maar zelf moet Khalid Bouchahrouf, adjunct directeur operations van Walibi Belgium, niks weten van die ter plaatse verzonnen titel. “We zijn een team,” reageert hij kalm. Samen met Khalid maakten we een wandeling langs en door de nieuwe en vernieuwde spookhuizen die Walibi Belgium dit jaar presenteert.

» Lees verder


Halloween in Bobbejaanland

Bij Bobbejaanland werd afgelopen seizoen een knoop doorgehakt. Na jaren een Halloween aangeboden te hebben zonder daarbij een specifieke doelgroep voor ogen te hebben, richt het park zich vanaf dit jaar vooral op tieners. Nu het park met ‘Adventure Valley’ een tweede themazone in huis heeft, wordt ook de themakaart steviger uitgespeeld. Samen met drie spookhuizen, waarvan twee nieuwe, en ook twee nieuwe shows staan er ons dus heel wat verrassingen te wachten. Peggy Verelst, commercieel directeur van Bobbejaanland, nam ons tijdens een avondlijk gesprek mee terwijl ze links en rechts al een tipje van de sluier oplichtte…

» Lees verder


Halloween Fiesta Mortal in Bellewaerde

Sinds jaar en dag wordt in Bellewaerde het Halloweenevenement volledig in huis ontworpen: van het bedenken van het thema, het bouwen van de spookhuizen tot het aankleden van het park. Alle teams steken er samen de handen uit de mouwen om er een event voor de hele familie van te maken. Ook dit jaar zal daarop geen uitzondering worden. Traditiegetrouw werd na drie jaar ZoorRror een volledig nieuw concept bedacht, Fiesta Mortal, dat meteen ook een nieuw tijdperk inluidt voor Halloween in Bellewaerde. We klopten aan bij marketing manager Kristof Louagie voor meer tekst en uitleg en kregen daarbij een kijkje achter de schermen.

» Lees verder


Halloween in de Plopsa-parken

Spookhuizen of scarezones zijn er niet te vinden in de Belgische Plopsa-parken tijdens Halloween. Traditiegetrouw worden ze daarentegen wel volgestouwd met maïsstengels, pompoenen en spinnenrag en wordt er vooral ingezet op shows met bekende Plopsafiguren. Bijzonder is dat dit jaar ook Plopsa Coo voor de allereerste keer meeviert tijdens Halloween. Daar staan dinosaurussen centraal, wat op Halloweenvlak een nieuw thema in België is.

» Lees verder


Toerisme: Op citytrip in Wenen

In elk nummer nemen we jullie mee naar een toeristisch plekje waar ook wat achtbanen te rapen vallen. Dit nummer zakken we af naar de hoofdstad van Oostenrijk: Wenen. Op onze citytrip snuiven we wat cultuur op van deze stad en bezoeken we een drietal pretparken. Fasten your seatbelts, we’re ready for takeoff!

» Lees verder


Achtergrond: Mystery Castle in Phantasialand

De één vindt het een magnifiek gebouw, de ander vindt het spuuglelijk… de waarheid zal wellicht ergens tussenin liggen. Benieuwd naar waar het in deze attractie nu juist allemaal om draait? André Bormans leefde zich in in het leven van Friedhelm-Horatio von Windhoven, één van de hoofdpersonages van de attractie, en schreef in zijn naam een brief.

» Lees verder


Mobiele Star Wars Lasergame

We hadden het exact een jaar geleden al eens over de Production Pirates in Brakesection Magazine. Toen hadden we een gesprek met David Stuyck, die het bedrijf samen met Marc Broeders oprichtte, over hoe je een goed spookhuis kan bouwen. Dit jaar knutselden ze geen spookhuis in elkaar, maar een mobiele lasergame die volledig in het teken van Star Wars staat.

» Lees verder


Overnachten in het Efteling Hotel

In de vorige nummers namen we jullie mee naar de hotels van Phantasialand, zijn we op safari geweest naar het Serengeti Park en sliepen we in een container bij Thorpe Park. Deze keer bleven we dichter bij huis en sliepen we in het Efteling hotel.

» Lees verder


Restaurant: Blue Lagoon in Disneyland Parijs

Blue Lagoon Restaurant Disneyland Parijs

Verfijnd eten wordt meestal niet geassocieerd met pretparken, maar in het juni-nummer toonden we al aan dat in grote resorts als Disneyland dit toch wel enigszins anders is. Wie een kijkje neemt op de website van Disneyland Parijs en er het overzicht van de restaurants bijneemt, zal al gauw merken dat er meerdere restaurants zijn in de hogere prijsklasse, elk met z’n eigen thema en keuken. In dit nummer nemen we jullie mee naar het ‘Blue Lagoon’ restaurant dat zich in het hoofdpark zelf bevindt, meer bepaald in Adventureland.

» Lees verder


De top 5: Ton Van de Ven

Op 16 september bereikte ons het trieste nieuws dat de legendarische Efteling-ontwerper Ton van de Ven was overleden ten gevolge van een hersenbloeding. Ton was ontwerper in de Efteling van 1965 tot 2003 en kan gezien worden als de opvolger van Anton Pieck. Omdat deze kunstenaar een ongelofelijk groot aandeel heeft gehad in de geschiedenis van één van de grootste parken van Europa en zijn nalatenschap ondanks de leeftijd nog kan meespelen met moderner geweld, vonden we het gepast om zijn bekendste, meest geslaagde creaties onder de loep te nemen en naar eigen mening te rangschikken.

» Lees verder


Het Concept: Scareplane

In ‘Het Concept’ brainstormt Sven over een nieuwe attractie. Dit kan een bestaand type zijn, waar hij een eigen verhaal aan geeft, of een gloednieuw attractietype dat een meer-waarde kan bieden in een pretpark. Deze maand is ons concept iets anders dan in de vorige edities, speciaal voor de Halloweeneditie. Deze maand griezelen we mee en hebben we een concept voor een haunted house. Het concept van deze maand is Scareplane.

» Lees verder


En verder:

  • Nieuwsoverzicht
  • Funzone