Toerisme: Liechtenstein – Italia – Deutschland

Toerisme: Liechtenstein – Italia – Deutschland

Stop 1: Liechtenstein

Het Fürstentum Liechtenstein is een van de dwergstaten die Europa rijk is. Met zijn ligging tussen Oostenrijk en Zwitserland is het erg eenvoudig om er op weg naar het Gardameer halt te houden. Vanuit Brussel is het tot Triesenberg, het dorpje waar ons hotel gelegen was, zo’n zevenenhalf uur rijden. Om het dure Zwitserse wegenvignet te vermijden, opteerden we ervoor om via Oostenrijk te rijden, waar het vignet toch enkele euro’s goedkoper is.

Wie denkt dat Liechtenstein een dwergstaat is waar niets te beleven is, heeft het goed mis. In de uitgestrekte natuur kan je prachtige wandelingen maken, en vanuit de hoofdstad Vadúz heb je een prachtig zicht op het indrukwekkende kasteel van de Liechtensteinse vorst. Liechtenstein is echter niet zo groot, waardoor je met een overnachting zeker genoeg tijd hebt om je een duidelijk beeld van het land te vormen.

Stop 2: Gardaland

Vanuit Liechtenstein is het nog zo’n vierenhalf uur rijden voordat je het prachtige Gardameer in het vizier krijgt. Vierenhalf uur is echter de tijd zonder file bijgerekend. Aangezien de Europabrug – de brug over de Brennerpas – wel eens overbevolkt kan zijn, liep de rijtijd al snel op tot zo’n zeven uur, maar als je eenmaal voor de eerste keer een blik werpt op het prachtige meer, is deze ellende snel vergeten. Wij reden die dag naar ons hotel in Castelnuovo del Garda, een dorpje vlakbij het pretpark Gardaland.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #2 2015. Klik hier om dit nummer te bestellen.