BSM Jaargang 2 Nummer 1 (UITVERKOCHT)

Uitverkocht

Sorry, dit nummer is volledig uitverkocht en is daardoor niet meer op papier te bestellen. Alle artikels uit dit nummer zijn hieronder volledig terug te vinden.

Vanwege de zeer hoge kosten zijn we momenteel niet van plan om de nummers te laten bijdrukken. Neem een abonnement om er zeker van te zijn dat je geen enkel nummer mist.

Category: Jaargang 2

Beschrijving

Nieuw in Bobbejaanland: The Forbidden Caves

foto1

Vorig jaar was het even op de tanden bijten voor de meeste pretparkfans. Nieuwe attracties zagen we in België niet verschijnen. Gelukkig herhaalt dat scenario zich dit jaar niet en kunnen we ons verwachten aan heel wat nieuwigheden. De nieuwe attractie waar we dit jaar het meest van verwachten komt in Bobbejaanland te staan. Daar openen begin mei ‘The Forbidden Caves’ hun deuren om de eerste bezoekers te verwelkomen. Tijdens een wandeling op de werf van de nieuwe attractie spraken we met directeur Roland Kleve en commercieel directeur Peggy Verelst.

» Lees verder


Yumble Roermond. Is dit dan de toekomst?

inl2

In Roermond, net over de Belgische grens, opende enkele weken terug Yumble, het nieuwe “pretpark van de toekomst”. Een nieuw pretpark met zo’n slogan, veel meer is er niet nodig om onze aandacht te trekken. Op de openingsdag trokken we dan ook meteen naar Roermond om de toekomst van de pretparken te gaan ontdekken.

» Lees verder


Klaar voor de start in Bellewaerde

bellewaerde2

Tegenwoordig heeft een pretpark tijdens de winterstop een vijftal maanden om het park weer volledig op punt te zetten voor het nieuwe seizoen. Nieuwsgierig als we zijn, wilden we wel eens weten hoe dat er precies aan toe gaat. Het persbericht dat Bellewaerde onlangs de wereld in stuurde trok onze aandacht. Een bedrag van zo’n 4 miljoen euro wordt dit jaar in het park geïnvesteerd en niet in een nieuwe attractie. Kristof Louagie, marketing manager bij Bellewaerde, nam ons mee op sleeptouw door het gesloten park en gaf ons een kijkje achter de schermen van het pretpark.

» Lees verder


Onbekend? Onbemind! Djurs Sommerland

juvelen_high

Brakesection Magazine by Pretparken.be trekt er vaak op uit om nieuwigheden te gaan ontdekken, maar er zijn ook verborgen parels die daardoor onderbelicht blijven. En aangezien de Bobbejaanlands, Walibi’s en Yumbles al genoeg aandacht krijgen, besloten we dat minder bekende parken ook wel eens in de spotlights mogen staan. In dit nummer nemen we jullie mee naar Nimtofte in Denemarken, want daar ligt één van de snelst groeiende parken in Europa: Djurs Sommerland.

» Lees verder


Pretparken.be test het uit: Plopsaqua

aqua6

In elk nummer sturen we het Pretparken.be-testteam op pad om een nieuwe attractie in binnen- of buitenland te gaan testen. Deze maand gaan we meteen van start met een ‘specialleke’. Deze keer geen achtbaan, thrillride of darkride, maar het nieuwe subtropische zwembad Plopsaqua van de Plopsa-groep in De Panne.

» Lees verder


Pretparken bezoeken in Rusland

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rusland. “Het land van de communisten en wodka”. Een land dat voor de gemiddelde pretparkfan niet voor de hand ligt om te bezoeken, ondanks het feit dat de achtbaan hier zijn oorsprong kent. Brakesection Magazine by Pretparken.be bracht een bezoek aan Moskou en St. Petersburg, respectievelijk de hoofdstad en de toeristische hoofdstad van Rusland, onderzochten hoe de pretparken in Rusland werken en kwam terug met heel wat praktische tips en weetjes.

» Lees verder


Overnachten in Phantasialand

hotel

Wat is er leuker dan na een dagje pretpark nog niet meteen naar huis te moeten en in de sfeer van het park te kunnen overnachten? In deze rubriek nemen we een kijkje in één of meerdere pretparkhotels. Deze maand zijn de hotels van Phantasialand aan de beurt: Hotel Ling Bao en Hotel Matamba.

» Lees verder


Schweizerhaus in Wiener Präter

Schweizerhaus04

Een dagje pretpark kan heel vermoeiend zijn en meestal beginnen de maagjes na een paar uur al te knorren. Gelukkig zijn alle parken uitgerust met heel wat eetmogelijkheden. De ene is al hoogstaander en uitgebreider dan de andere. In deze reeks gaan we zelf proeven bij verschillende restaurants in Europese parken. We geven je daarbij enkele aanraders waar je best wel een tafeltje neemt en waar niet… Het Schweizerhaus van Wiener Präter krijgt de eer om de spits af te bijten.

» Lees verder


De top 5: Hevige attracties

vertigo

Sommige machines zoeken de grenzen op van wat het menselijk lichaam aankan. Ze draaien, vallen, kantelen en versnellen en vaak voor je weet wat er gebeurt, sta je al aan de uitgang. Brakesection Magazine by Pretparken.be ging op zoek naar vijf van de uniekste en hevigste thrillrides van het Europese pretparklandschap. Benieuwd van welke ‘pukerides’ onze haren gingen rechtstaan en onze magen begonnen te draaien? Ontdek het in dit nummer!

» Lees verder


Het concept: Art 5 Gallery

Het concept blijft een vaste waarde in het vernieuwde Brakesection Magazine. Elke editie brainstormen we opnieuw over een nieuwe attractie. Dit kan een bestaand type zijn, waar we ons eigen verhaal aan geven, of een gloednieuw attractie type dat een meerwaarde kan bieden in een pretpark. Voor deze eerste editie bedacht Sven de ‘Frame Twist’, een variant op de bekende topspin… in een museum.

» Lees verder


En verder:

  • Nieuwsoverzicht
  • Funzone