Getest: het nieuwe subtropische zwembad Plopsaqua

Getest: het nieuwe subtropische zwembad Plopsaqua

Het Stormbad

Centraal in Plopsaqua ligt het Stormbad, het golfslagbad. Op geregelde tijdstippen barst een indrukwekkende storm los, niet alleen boven het bad, maar overal in Plopsaqua. In het Stormbad komen dan golven en regeneffecten. Op dat moment lijkt het bad iets te klein, want iedereen wil de regendruppels voelen…

De Wild River

Ongetwijfeld de mooiste wildwaterglijbaan die in onze streken te vinden is. Niet te snel, op bepaalde plaatsen zelfs een beetje te kalm, maar geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Je hebt halfweg de keuze tussen twee trajecten die allebei eindigen met een grote plons naast het Stormbad.

De Sauna

Het Pretparken.be-testteam had deze keer een Finse dame in het gezelschap. En wie heeft er nu meer verstand van sauna’s dan de Finnen? Volgens haar was het een zeer goede sauna met een goede temperatuur. Al vond ze het jammer dat je geen water op de stenen kon gooien voor extra warmte, omdat die voor de veiligheid verborgen zitten.

Het Buitenbad & Wickie Beach

Op foto lijkt het buitenbad veel kleiner dan het eigenlijk is, al zou het hier best wel eens druk kunnen worden op warme dagen. Rustig zwemmen met zicht op het Dorpsplein. De ligzetels (zowel binnen als buiten) zijn bijzonder comfortabel.

De Glijbanen

De Sky Drop, de glijbaan met het valluik, is zonder te overdrijven…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2015. Klik hier om dit nummer te bestellen.