De top 5: Hevige attracties

De top 5: Hevige attracties

5. Evolution – Yarmouth Pleasure Beach (UK) 

Zoals vermeld focussen we voornamelijk op attracties die redelijk uniek zijn, en wat dat betreft bevindt deze thrillride – één van de sterattracties van dit relatief onbekende kustparkje aan de Britse oostkust – zich eigenlijk in een schemerzone. Er zijn wel enkele “Evolution’s” van het Italiaanse Fabbri te vinden in pretparken en kermissen, maar in de Europese pretparken is deze momenteel de enigste. Op de concept-arts van het nog te bouwen Speelstad Rotterdam verscheen er wel een visual waarop één van zijn soortgenoten te zien is. 

Evolution is een speciale attractie omdat het verschillende draaiingen combineert op een rustig tempo. De eerste beweging is vergelijkbaar met deze van een enterprise: de ronde gondel begint zo snel te bewegen dat de afzonderlijke bakjes waar je met zijn vieren inzit door de druk plat gaan liggen. Zo kom je zelf ook op je rug liggend terecht. Daarna begint ook de arm waar de gondel aan hangt te bewegen, en draait deze de volledige 360 graden rond. Een getuigenverslag: 

Evolution is een van de meest intense thrillrides die ik ooit gedaan heb. Je krijgt het erg benauwd wanneer je met je volledige gewicht op de beugels ligt doordat je erg traag over-de-kop gaat, en dat gecombineerd met het horen dat er constant voorwerpen van inzittenden naar beneden vallen. Eén keertje was meer dan genoeg voor mij! – Yelle Kleykens

4. Talocan – Phantasialand (DE) 

Als we praten over intense thrillrides, kan je moeilijk om het Duitse bedrijf Huss rides. De meeste thrillrides zoals het gros van de breakdances, top spin’s, enterprises en schommelboten komen uit deze fabriek. En ook één van de meest intense en best aangeklede thrills van Europa zit daar toevallig tussen. 

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2015. Klik hier om dit nummer te bestellen.