Toerisme: Pretparken bezoeken in Rusland

Toerisme: Pretparken bezoeken in Rusland

Reizen in Rusland 

Wie Rusland wil bezoeken, krijgt te maken met een aantal problemen die je binnen Europa niet hebt. Zo moet je een visum zien te krijgen, dat je op zijn beurt niet krijgt zonder uitnodiging van het land. Hier kunnen de meeste hotels gelukkig wel bij helpen, tegen een prijs uiteraard. 

Als je eenmaal een visum hebt, is het reizen naar Rusland heel gemakkelijk. Onze binnenkomst was sneller en vriendelijker dan bijvoorbeeld in Amerika. Hetzelfde geldt voor het ophalen van de huurauto. Hierbij stelt zich echter het tweede probleem: het is niet toegestaan deze buiten Rusland te gebruiken. Door reizen naar Finland of een ander buurland is dus geen optie met een huurauto. 

Moskou 

Het verkeer in Moskou is op zijn zachts chaotisch te noemen. De tips die we vooraf krijgen over het rijden in Moskou beperkten zich redelijk tot “Doe het niet, het is levensgevaarlijk”. In de praktijk valt dit echter mee. Ondanks de enorme chaos lijkt iedereen wel te weten wie wat wanneer wil doen en wordt er om een of andere reden bijna altijd wel rekening met elkaar gehouden. Assertief rijden is hierbij wel noodzakelijk, wie dit niet kan, wordt als een prooidier verslonden in de Russische chaos. Een uitgebreide verzekering op de auto is dus geen overbodige luxe. Wij hadden deze gelukkig niet nodig, maar in een land waar je de taal niet beheerst, is dit wel zo verstandig. 

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2015. Klik hier om dit nummer te bestellen.