Onbekend? Onbemind! Djurs Sommerland

Onbekend? Onbemind! Djurs Sommerland

Dit artikel gaat niet over deze veelbelovende nieuwigheden. Aangezien de Bobbejaanlands, Walibi’s en Yumbles al genoeg aandacht krijgen, besloten we dat minder bekende parken ook wel eens in de spotlights mogen staan. Vandaag neem ik jullie mee naar Nimtofte in Denemarken, want daar ligt één van de snelst groeiende parken in Europa: Djurs Sommerland.

Een korte geschiedenis

Djurs Sommerland opende voor het eerst zijn deuren in 1981. Twee visionairs, Ole B. Nielsen en Børge Godsk Jensen, zagen de grote vraag naar nieuwe toeristische attracties en speelden daarop in. In het begin was Djurs Sommerland eerder een activiteitenpark dan een pretpark. Je kon er roeien, boogschieten en een touwenparcours trotseren. In het eerste seizoen kwamen er al 100.000 bezoekers! 

Het park groeide stapsgewijs en de eerste grote verandering kwam er in 1985, toen Vandland opende. Vandland is het waterpark van Djurs Sommerland. Anders dan Aqualibi of Plopsaqua is dit “waterland” (de letterlijke vertaling van Vandland) outdoor en gratis te bezoeken eens je in het park bent. Vandaag telt Vandland zeven grote glijbanen, waaronder een Boomerang. Ook is er een wildwaterbaan. 

Pas in de jaren 90 begon het jonge park uit te breiden met mechanische attracties. In 1991 opende Colorado River, een flume van gemiddelde grootte met drie drops. Afrikaland, een themagebied met onder andere een grote boottocht tussen de animatronics, opende twee jaar later. In 1998 bouwde het park dan weer een Rapid River van Interlink Lg. 

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2015. Klik hier om dit nummer te bestellen.