Op zoek naar The Forbidden Caves

Op zoek naar The Forbidden Caves

De nieuwe attractie waar we dit jaar het meest van verwachten komt in Bobbejaanland te staan. Daar openen begin mei ‘The Forbidden Caves’ hun deuren om de eerste bezoekers te verwelkomen. ‘The Forbidden Caves’ wordt een combinatie van een theatrale walkthrough (een wandeling doorheen vaak verbluffende decors) begeleidt door acteurs en een ‘immersive tunnel’.

Samen met de komst van de nieuwe attractie grijpt Bobbejaanland ook de kans om het plein voor de ‘Revolution’-hal en de ‘King Kong’-attractie om te vormen tot een tweede themazone voor het park. Naast een wandeling door het cowboydorp kunnen bezoekers in het nieuwe seizoen nu ook op ontdekkingstocht door ‘Adventure Valley’.

Tijd voor iets nieuws

Vier jaar na de opening van Dizz, de achtbaan met draaiende wagentjes, in 2011 kreeg Bobbejaanland van Parques Reunidos, de Spaanse pretparkgroep die eigenaar is van het park, een budget van zo’n vijf miljoen euro voor de bouw van een nieuwe attractie. Vier jaar mag misschien veel lijken maar het is een gangbaar investeringsritme in de pretparkbranche. Zo is de ‘vier jaar’-regel bijvoorbeeld ook te herkennen bij andere pretparken die deel uit maken van een buitenlandse pretparkgroep zoals Walibi Belgium of Bellewaerde.

“De keuze voor een bepaald attractietype is meestal niet bijzonder moeilijk”, vertelt Peggy Verelst na een rondleiding op de werf van ‘The Forbidden Caves’. Peggy is commercieel directeur van Bobbejaanland en is zeer nauw betrokken bij de bouw van de nieuwe attractie.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2015. Klik hier om dit nummer te bestellen.