Halloween Fiesta Mortal in Bellewaerde

Halloween Fiesta Mortal in Bellewaerde

We zijn van Bellewaerde gewoon dat het verhaal van Halloween om de drie jaar volledig vernieuwd wordt. Na drie jaar ZoorRror is het nu dus weer tijd voor een nieuw drie jaar durend verhaal?

Kristof: Na elke Halloween houden we een evaluatie. Wat heeft gewerkt, wat niet, waarop moeten we de volgende keer letten? Daar hebben we vorig jaar beslist om terug af te stappen van drie jaar lopende thema’s met één overkoepelend verhaal. Met Rat Attack waren we daarmee gestart en dat hebben we ook voor ZoorRror gedaan maar we merkten dat dat niet meer houdbaar was om meerdere redenen. Enerzijds voelden we dat het erg moeilijk was om tegen het derde jaar het verhaal te blijven uitleggen aan de bezoekers. Een steeds groter deel van ons budget moesten we in dat verhaal investeren, geld dat we niet in het evenement zelf konden steken. Daarnaast hadden we na die drie jaar ook telkens een heleboel decoratie waarin we geïnvesteerd hadden maar die we niet meer promi-nent konden gebruiken. Na Rat Attack stond hier een container vol ratten in allerlei formaten, wat doe je daar dan nog mee?

Er is dus beslist om af te stappen van één centraal verhaal waarbij we alles om de drie jaar vernieuwen. We opteren nu voor een raamverhaal waarin verschillende elementen gepast kunnen worden en waar we elk jaar kunnen op blijven bouwen. Succesvolle spookhuizen kunnen dan wat langer blijven terwijl minder goede dingen sneller veranderd kunnen worden. We starten nu met een nieuwe basis en het is de bedoeling die basis elk jaar te laten groeien. Nu hebben we drie nieuwe spookhuizen, later kunnen we op die manier misschien zeven spookhuizen presenteren. Nu huren we 10 vlammenwerpers, later kunnen we er misschien 10 kopen en er dan nog eens 10 bijhuren. We kunnen ons investeringsbudget voor Halloween nu elk jaar gebruiken om dingen toe te voegen, wat in iedereens voordeel is.

Jullie nieuwe raamverhaal ‘Fiesta Mortal’ doet heel sterk denken aan de Mexicaanse dag van de doden. Hoe zijn jullie bij dat thema terechtgekomen?

Kristof: Concreet zijn we gaan brainstormen over welk thema we konden gebruiken om ons nieuwe Halloween aan op te hangen. We hadden in Walibi Holland een heel leuke zone gezien in Mexicaans thema. Nu hebben we hier ons Mexicoplein dat bij elk evenement een centrale plek is, dus moesten we niet veel verder zoeken. Halloween in Bellewaerde wordt het feest van de doden dat georganiseerd en in goede banen geleid wordt door ceremoniemeester Don Eduardo de los Muertos. Op het Mexicoplein zullen we ook expliciet iets doen rond dat Mexicaanse feest met fotopunten, veel bloemen en veel kleuren, in de rest van het park wordt het feest op een andere manier gevierd… al is dat misschien niet altijd door de bezoekers zelf (lacht).

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #4 2015. Klik hier om dit nummer te bestellen.