Overnachten in het Efteling Hotel

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 2 (2015) / #4 (Oktober 2015) / Overnachten in het Efteling Hotel
Overnachten in het Efteling Hotel

Het Efteling Hotel 

Het Efteling hotel is gelegen naast het park, met een eigen ingang voor de hotelgasten. De opening van dit viersterren hotel, gethematiseerd als luchtkasteel vol sprookjes, vond plaats in 1992. Je kan er kiezen uit verschillende kamertypes. Er zijn in totaal 122 kamers, waarvan 22 bijzondere themasuites. Een overnachting zorgt voor een sprookjesachtige verlenging van het Efteling-gevoel.  ’s Morgens kan je heerlijk ontwaken met een lekker ontbijtbuffet.  

De Efteling schenkt in haar hotel bijzondere aandacht aan de jongste gasten. Alles staat bijna in het teken van kinderen, wat niet wil zeggen dat het bij ouders niet in de smaak zal vallen.  

In 2011 werd het hotel grondig gerenoveerd, zowel aan de binnen- als buitenkant. In een snel tempo werden de 98 comfortkamers verbouwd en kregen ze een lichte en frisse uitstaling met sprookjesachtige elementen. Ook de gevelverlichting werd daarbij volledig vernieuwd. De traditionele verlichting maakte plaats voor energiezuinige led-verlichting.  Door deze nieuwe verlichting werd het zweef-effect versterkt, waardoor de vier torens meer dan ooit lijken te zweven.  

Kamertypes

Het standaardkamertype in het Efteling Hotel is de comfortkamer, beschikbaar van 2 tot 5 personen. De kamers zijn fris ingericht en zitten boordenvol kleine details. In de kamer kun je toiletartikelen vinden, er is een kindertoilet aanwezig, een haardroger, gratis WIFI, een kluisje, bad/douche combinatie en een tv op kamer met onder andere het Eftelingkanaal. 

Een andere categorie is de junior suite. Dit is eigenlijk een comfortkamer die wat groter is en met wat meer faciliteiten, zoals een loungebank, die kan omgetoverd worden tot slaapplek, een aparte douche, een minibar, airco, 2 tv’s, een Senseo koffieapparaat, waterkoker en badjassen. Hier kan je tot 5 personen slapen. 

Wil je je echt helemaal weg dromen na een leuke dag in de Efteling, dan neem je best één van de 22 themasuites. Je kan onder meer kiezen uit volgende themasuites: Assepoester Suite, Fata Morgana Suite, De Vliegende Hollander Suite, Doornroosje Suite, Roodkapje Suite, (W)onderwater Suite en nog vele anderen. Deze kamers hebben ook vele faciliteiten zoals een haardroger, badjassen, een tv met kinderkanaal, een kluisje, een minibar, een bad, een douche, toiletartekelen en nog vele andere voordelen.           

Als je verblijft in het hotel heb je ook enkele streepjes voor ten opzichte van  gewone parkbezoekers. Zo kunnen de hotelgasten vroeger het park betreden via de speciale ingang naast het Welkom restaurant, gratis WIFI voor hotelgasten, gratis parkeren bij het hotel en gratis toegang tot het park tijdens je hele verblijf. Je kan ook gaan zwemmen in het zwembad van Bosrijk, het Badhuys. 

Restaurant

Op het einde van de dag kan je hier rustig dineren in een feeërieke sfeer van het restaurant De Hoffelijke Heraut. Je kan er lekker à-la-carte dineren (op drukke dagen is er een dinerbuffet). Je kan uiteraard ook altijd kiezen om te blijven eten in het park of om te gaan eten in het Eethuys van Bosrijk. 

Het Efteling Hotel is zeer zeker aan te raden. Je komt er thuis in een andere wereld. Het is hier gewoon genieten voor zowel jong als oud