Toerisme: Op citytrip in Wenen

Toerisme: Op citytrip in Wenen

Flughafen Wien (VIE) 

Aangekomen in de luchthaven van Wenen, zo’n 1u40min vliegen vanuit Brussel, kan je de City Airport Train of S-Bahn richting het centrum van de stad nemen. De S-Bahn duurt ietsje langer (30 minuten), maar is wel goedkoper. 

Aangekomen in Wenen City kocht ik direct een Vienna Card, een OV-kaart voor 24, 48 of 72 uur en de laatstgenoemde kost €21,90. Tevens krijg je bij heel wat toeristische attracties korting met deze kaart, en als je naar de toeristische dienst gaat, kan je een boekje afhalen vol met kortingsbonnen voor het Wiener Prater. 

Schloss Schönbrunn 

Met de Vienna Card in de hand, kunnen we eindelijk vertrekken op ons toeristisch uitje. Mijn eerste dag was gevuld met een bezoek aan het werelderfgoed ‘Schloss Schönbrunn’. Het paleis en haar tuinen hebben een gigantisch grote omvang. Niet alleen de tuinen zijn zo al uitgestrekt, maar er ligt ook een erg grote zoo in het complex. Na een lange wandeling door de tuinen, was Tiergarten Schönbrunn, de oudste zoo ter wereld, dan ook mijn eerste echte bezienswaardigheid. Deze dierentuin vind ik veruit de mooiste dierentuin die ik al bezocht heb, hij is erg mooi aangekleed, heel uitgestrekt en er zijn alle dieren te zien die je je kan inbeelden. Doordat het gebied zo uitgestrekt is, voelt het heel natuurlijk aan en heb je niet het gevoel dat de dieren opgesloten zitten. Een van de leukste dingen wat me altijd zal bijblijven, is het reptielengebouw waar overal plastic buizen hangen  waar grote mieren doorkuipen met stukjes bladeren. Erg fascinerend om deze kleine kruipers aan het werk te zien. 

Na ons bezoek, dat al gauw 5u in beslag nam, gingen we het paleis zelf bezoeken. We namen de Imperial Tour, waarmee je niet alle kamers zag, maar wel de belangrijkste, en dat was al lang genoeg. Het was een beetje een tegenvaller, ik had meer verwacht van de kamers. In Rome en Berlijn had ik naar mijn mening al mooiers gezien. 

Wiener Prater 

’s Avonds volgde mijn eerste bezoekje, wat een dagelijks bezoekje werd, aan het bekende Wiener Prater. Attracties voor ieder wat wils, maar vooral twaalf achtbanen! Je moet geluk hebben om ze alle twaalf tegelijk open te hebben, de Boomerang was zelfs maar één dagje van de vier dat we er waren open. Als je alle credits wilt halen, ben je ongeveer €40 kwijt.  

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #4 2015. Klik hier om dit nummer te bestellen.