Halloween in Bobbejaanland

Halloween in Bobbejaanland

Het ziet er naar uit dat we, op één spookhuis na, alleen maar nieuwe dingen mogen verwachten dit jaar in Bobbejaanland? Klopt dat?

Peggy: Inderdaad. Na de vorige editie hebben we beslist dat we ons vooral willen concentreren op tieners. Halloween in Bobbejaanland neigde vroeger vooral naar een ‘Kids Halloween’, maar programma-torisch en op vlak van communicatie hadden we nooit die keuze voor de volle honderd procent gemaakt. De laatste drie jaar was er al een verschuiving te voelen in het programma, waarbij we ons meer op de tieners gingen richten en vanaf nu staan zij voor ons tijdens Halloween centraal. Er werd dit jaar dan ook vooral geïnvesteerd in nieuwe decorstukken voor de nieuwe themazones en in de twee nieuwe mazes. Zeker nu we een tweede themagebied in het park hebben, willen we ook die zone, naast het cowboydorp, optimaal gebruiken.

Wanneer zijn jullie gestart met de voorbereidingen voor Halloween?

Peggy: In augustus zijn we begonnen met de eerste werken aan de spookhuizen maar uiteraard is Wannes (Cuypers, red.), die in staat voor de praktische uitwerking van het evenement, er al veel langer mee bezig. Hij heeft het dit jaar ook druk gehad met het plannen van de nocturnes. Vroeger hielden we het park en de attracties toen gewoon langer open en sloten we af met vuurwerk. Dit jaar willen we met de nocturnes ook echt iets extra doen. Vanaf vijf uur ‘s avonds zou het in de scarezones moeten wemelen van de acteurs zodat je echt van langs alle kanten belaagd kan worden. Daarvoor voorzien we tijdens de nocturnes per zone vijventwintig extra acteurs en zullen we duidelijk communiceren dat vanaf dan kinderen beter wegblijven uit die delen van het park. De mensen van onze technische dienst zijn sinds augustus bezig omdat ze natuurlijk niet fulltime spook-huizen kunnen bouwen. Ze hebben ook hun dagelijks werk in het park. Mochten ze er ongestoord aan kunnen doorwerken, dan zouden die huizen er in enkele weken staan.

Bobbejaanland bouwt zijn spookhuizen dus helemaal zelf? 

Peggy: Het effectieve bouwen en decoreren gebeurt inderdaad door mensen van het park, maar de huizen en hun verhalen worden bedacht door Cintia del Mastro van del Dracco Entertainment…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #4 2015. Klik hier om dit nummer te bestellen.