Halloween Panic Attacks in Walibi Belgium

Halloween Panic Attacks in Walibi Belgium

We zijn een drietal weken voor de start van Halloween Panic Attacks in Walibi Belgium wanneer Marc me voorstelt aan Khalid. Tien jaar werkt hij al voor Walibi Belgium. Begonnen als attractiebediener, later zone-verantwoordelijke geworden bij het operationsteam en van daar opgeklommen tot adjunct directeur operations van het park. Doorgroeimogelijkheden voor harde werkers, ze bestaan duidelijk nog binnen de Belgische pretparken. Een bureaumens is hij niet, dus doen we onze babbel al wandelend door het park van spookhuis tot spookhuis. Beginnen doen we bij het voormalige ‘Paleis van Ali Baba’ dat dit jaar niet één, maar twee spookhuizen zal herbergen.

Project Z kreeg volgens de website een nieuwe naam. Blijft het daar bij of mogen we binnen ook veranderingen verwachten?

Khalid: “We zijn Project Z een heel grondige update aan het geven, zowel aan de binnen- als buitenkant. Vorig jaar hadden we het gevoel dat het huis niet eng genoeg was, dus zijn we gaan nadenken hoe we het een grondige upgrade konden geven. Aan de ingang verdwijnen de robots van vorig jaar en gaan we een ruimteschip bouwen dat in het gebouw neergestort lijkt te zijn. Binnen zijn grote stukken van het huis verdwenen en vervangen door gangen en kamers met een nieuwe lay-out, andere zijn dan weer bewaard. Bezoekers komen nu via een grottenstelsel bij het neergestorte ruimteschip, waarin ze op een zeer intelligent alienras botsen dat het park wil overnemen.”

We wandelen ‘Project InvaZion’ binnen via de achterkant, waardoor we meteen tussen de decors van het ruimteschip terechtkomen. Via de backstage van het huis wandelen we naar de ingang waar decorateurs van DW Creation, die we kennen van Asylum, druk bezig geweest zijn om er de toegang tot een grottenstelsel van te maken. Twee ventilators staan al klaar om later twee grote luchtkussens te vullen waartussen bezoekers zich zullen moeten wurmen om de eerste echte scène van het huis te bereiken. In de gigantische ruimte zijn decorbouwers druk in de weer om cocons te maken uit spuitbeton die van de vloer tot het plafond reiken.

Khalid: “Wanneer ze klaar zijn gaan we die schilderen met fluoriscerende verf. Wanneer we er dan blacklights opzetten zal het lijken alsof er echt aliens in aan het groeien zijn.”

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #4 2015. Klik hier om dit nummer te bestellen.