Het Loonsche Land – In gesprek met ontwerpcoördinator Peter Koppelmans

Het Loonsche Land – In gesprek met ontwerpcoördinator Peter Koppelmans

Deze derde verblijfsaccommodatie moet meehelpen aan de doelstelling om tegen 2020 jaarlijks vijf miljoen bezoekers over de vloer te krijgen. De Efteling zou de Efteling niet zijn moest het bungalowpark met hotel zich niet stevig onderscheiden van gelijkaardige projecten. Vakantiepark Efteling Loonsche Land wordt een immersie in de natuurlijke omgeving van het Loonsche Land, een mooi gerestaureerd natuurgebied naast het pretpark.

De Efteling is in nauw overleg met natuurorganisaties in 2011 gestart met het herstel van Het Loonsche Land, een 60 hectare groot natuurgebied, grenzend aan het attractiepark en vakantiepark Efteling Bosrijk. Het park heeft getracht om dit historische landschap zoveel mogelijk terug te brengen naar de situatie van rond 1850, met een zachte, moderne toets.

Het Loonsche Land moet opnieuw een veelzijdig, openbaar toegankelijk natuurgebied worden met wandel- en fietspaden, dat aansluit op de omringende natuurgebieden van de Provincie Noord-Brabant. Op die manier kan je naar het pretpark komen en op een steenworp genieten van een mooi stukje authentieke natuur om even tot rust te komen.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #2 2017. Klik hier om dit nummer te bestellen.